ÜÇ IŞIK TEK HAKİKAT/ KEREM CİGA
"Hakikat öğrenilmez, hatırlanır."
Bazı kitaplar vardır, size yeni bir şeyler öğretmeye çalışmaz; aksine ruhunuzun zaten bildiği ama zihninizin kalabalığında unuttuğu o kadim sözleri fısıldar. Kerem Ciga’nın "Üç Işık Tek Hakikat" eseri tam olarak böyle bir "hatırlatma metni". Bu kitapta Kur’an’ın rehberliğine eşlik eden iki kadim ses var: Bhagavad Gita ve Patanjali. Peki neden?
Çünkü hakikat tektir ama ona giden yollar farklı renklerdedir.
Peki, bu yolculukta hangi duraklardan geçiyoruz?
Bhagavad Gita bize hayatın içinde, eylem halindeyken nasıl “derin” kalabileceğimizi öğretir.
Patanjali ise zihnimizin fırtınalarını dindirip, o meşhur “Ben kimim?” sorusunu soracak sükûneti sağlar.
Bu eser, kutsal metinleri bir yarıştırmak için değil; onları kalbinizin içindeki o “tek metne” akıtmak için yazılmış. Her ayet, her sutra ve her dize aslında tek bir yere çıkıyor: Senin Özüne.
Yazarın da dediği gibi; tüm bu nehirler sonunda tek bir yere akıyor: Senin Özüne.
Kitapta her ayet ve açıklama, bir ritüel öğretmek için değil, sende bir “hâl değişimi” yaratmak için var. Bilgi yüklenmekten yorulan zihinler için bu kitap, kalbin bildiği ama zihnin unuttuğu hakikatleri fısıldayan bir pusula görevi görüyor. Her sayfada kendinize şu soruyu soruyorsunuz: "Ben kimim?" ve "Bu ayet bana ne söylüyor?"
Eğer ritüellerden ziyade gerçek bir uyanışın, kalbinizdeki o sessiz kitabın sesini duymak istiyorsanız bu rehberle tanışmalısınız.