Yepyeni bir fantastik seriye giriş yapıyoruz arkadaşlar.
Kitabımızda düşman krallıkların olduğu, esaretin, büyülerin, yavaş gelişen yasak bir aşkın, karanlık romantizmini ele alıyoruz..
Ama bu sefer hikayemizin başlanğıcında savaş bitmiş her şey sona ermiş karanlık güçler kazanmıştı.
Briony Rosewood o gün ikiz kardeşi Rory'i savaşa gönderirken sonunu hiç böyle düşünmemişti. Çünkü kardeşinin kaderinde savaşı bitirecegi yazıyordu. Onlar kehanette yazılan yıllar sonra gelen ikiz kardeştirler. Savaş kaybedilir kaleleri düşman ve kötülük tarafından ele geçirildiğinde ise kardeşi ölmüş kendisi de kaledeki diğer kadınlarla birlikte artık bir tutsaktır. Ne büyüsüne erişebiliyordur ne de olduğu durumdan kacabilmiştir. Diğer kadınlarla birlitke açık arttırmada en yüksek fiyata Toven'e satılır. Kalp büyüsüne sahip olan Briony, kendi gücünü her şekilde kullanacaklarıni bildiği alilenin artık elindedir. İçine düştüğü durumdan nasıl kurtulacak derken hikaye beklenmedik şekilde yol alır.
Alıştığımız diğer fantastik kitaplardan farklı olarak savaşın bittiği ve kaybedilen yerden başlıyoruz hikayeye. Ve bence böyle olması bizi hazırlıksız yakaladığı gibi daha heyecanla ilerlemenizi sağlıyor.
Geçmiş ve günümüz şeklinde ilerlerken ben en çok günümüzü okumayı sevdim.
Karakterleri tanıyıp olayın içine girmek, aksiyon ve heyecan hikayede sürekli vardı. Özellikle esaret bölümleri, mücadele çok iyiydi. Herkesi tanımak biraz beni oyalasada keyifle okudum kitabı. Ve son olarak bu şekilde biten kitaplardan sonra deli gibi sıradaki kitabı istemem
Ve tabi ki baskısına değinmeden geçmek istemiyorum özellikle yan boyamasi harika olmuş