Puan vermedi·309 syf.····Okunma: 01 Nisan 2026 22:15 Psikolojik gerilim sevenler için oldukça sürükleyici bir roman olan Sessiz Hasta, konuşmayı aniden bırakan bir kadının gizemli hikâyesi etrafında şekilleniyor. Alicia’nın işlediği iddia edilen cinayet ve sonrasında tamamen sessizliğe gömülmesi, kitabın en merak uyandıran noktası. Onu konuşturmaya çalışan terapist Theo’nun bakış açısıyla ilerleyen hikâye, okuyucuyu sürekli şüphe içinde bırakıyor.
Yazarın dili oldukça sade ve akıcı; bu da kitabı kısa sürede bitirilebilir hale getiriyor. Bölümler ilerledikçe karakterlerin geçmişine dair verilen ipuçları, gerilimi yavaş yavaş artırıyor. Özellikle psikolojik çözümlemeler başarılı ve karakterlerin iç dünyası etkileyici bir şekilde yansıtılmış.
Kitabın en güçlü yanı ise hiç şüphesiz finali. Tüm olayları farklı bir açıdan görmeni sağlayan o ters köşe, kitabı okuduktan sonra bile uzun süre düşündürüyor. Genel olarak hem akıcı hem de şaşırtıcı bir hikâye arayanlar için kesinlikle tavsiye edilir.