Ayşe Şasa "Delilik Ülkesinden Notlar" kitabında “Başkalarının yaşamlarına ayak uyduramayacak kadar kendimle doluyum.” diyor. “Kendimle ya da sonsuzlukla.”
Alıntı
··1 alıntı·
1.712 Gösterim
Obliviate
Bazen kendimi sonsuz bir okyanusun dibinde uslu bir yosun gibi algılıyorum. Zaman, üzerimden kayıp geri dönüyor.
Obliviate
Modern insan vahiyden ve ilahi anlamlardan koptuğu için gitgide anlamsız bir düzeye mahkum oluyor. Acılarını anlamlandıramıyor.
Obliviate
Her konuda kafam feci bulanık ve tam bir okumuş cehaleti içindeyim; okudukça cehaletimi fark ediyorum.
Obliviate
Dünya çilesinden kaçamazsın, hayatın meşakkatinden kurtulamazsın! İstersen dünyanın en zengin adamının çocuğu ol, servet insanı çileden korumaz. Biz bu dünyaya çile çekmeye ve pişmeye geldik.
Obliviate
Halbuki biz modern insanlar, alemin harikuladeliğine yabancılaşıyoruz ve çok yavan bir hayat yaşıyoruz.
Obliviate
Kıyamet günü, Yaratıcı'ya anlamlı ve onurlu bir hikâye anlatabilmeliyim. Anlam ve onur. Bütün savaşım bu ikisini, cinnet anlarımda bile savunmak.
Obliviate
Biliyor musun, hayat bitti zannedersin, yeniden başlar, bitti zannedersin yeniden başlar.