2026 17. kitabı
Bu kitabımızda rüyasından çok etkilenip hayatını etkileyecek kararlar veren Rüya'nın hikayesine ortak oluyoruz. Rüya, rüyalarına son derece önem veriyor ve bir tanesinde sadece kıyafetlerini gördüğü kişiyi düşünüyor arkadaşıyla kim olabileceğine dair tahminler yürütüyor. En sonunda o kişinin kitaplarını da okuduğu yazar olabileceğine karar veriyorlar. Yazarı -Çağrı'yı- araştırmaya başlıyor, onun için en önemli sorulardan bir tanesi evli olup olmadığıdır. Çünkü rüyasında yüzünü göremez. Onun hakkında kısıtlı bilgi elde eder bunlardan birisi de mail adresidir. O maile aylarca sürecek mektuplar gönderir. İlkinde kendisini tanıtır, diğerinde duygularından bahsetmeye başlar. Yazar hiçbirine dönüş sağlamaz fakat maildeki özellik sayesinde onun okuduğunu bilir. Gerçekten çok ilginç ve cesur bir hareket sadece rüyaya bağlı kalıp birine destanlarca mektup yazmak, onunla ilgili hayallere kapılmak, ona dair bir şeyler istemek... Yani ağzım açık okudum... Rüya'nın bu girişimi çok tuhaf geldi hatta yazara en sonunda ulaşıp buluşması bile.. Çılgınca... Kızın hislerini küçümsemiyorum fakat çok tuhaf. Çünkü o hiç bilmediği, tanımadığı adama aşırı bağlandı. Onun için kendine olan saygısından vazgeçti bir noktada ki bu benim kabul edebileceğim bir şey değil. Adam sıkıntılı bir tip mi? Hırlı mi hırsız mıdır belli değil deriz ya işte hep o düşünce vardı sen bu kadar şey kafanda kuruyorsun da ne gördün de kurdun diye düşündüm sürekli. Ve karşı taraf ki yazar birisi sana o kadar duygularını acıyor tek kelam bi şey yazmıyor. Kızla telefonla görüşünce evli sayılırım diyor ya o kadar mektup okudun adam hiç mi saygın yok senin? Bana bunu yapacak tek kalemde biter. Çağrı denilen o adam hiç hoşlanmadım hep kendi istediği olsun isteyen bencil insanlardan. Böyle de bi maceramız oldu işte.
Sevgili BayımSelen Can · Parola Yayınları · 20219 okunma