·176 syf.····Okunma: 03 Nisan 2026 00:43 Nerden başlamak lazım bilemedim. Bu inceleme değil aslında; hayal kırıklığı ve büyük bir hüsrana uğramışlık.
Okuduğumuz bu kitap aslında günlük gibi olmuş. Evet, kendini birinin yerine koyup onun değerlerini yazıya aktarmak da mükemmel bir şey ama bu bambaşka.
Kitabın sonunda da bahsettiği iki ismin ricasıyla yazılmış bir kitap. Atatürk'ü bu şekilde bizlere aktarmak isteyenlere söylemek istiyorum. "Yazmayın"!
Atatürk'ün kadına bakış açısı, onlara verdiği değer dillere destan. Bir bölümde bunun onurunu yazıp, diğer kısımda bu değeri etkisizleştirip kötüleyemezsin.
Atatürk'ün eşitlik ilkesine saçma sapan düşüncelerini kaleme dökerek laf ettirmemelisin.
Yanlış anlaşılma olmasın; yazarın kötü niyetli olduğunu söylemiyorum. İstek üzerine ya da "son" kitabım olsun diye acele ile yazılan bu kitabı reddediyorum sadece.
Maalesef kitabın olumlu yanlarından bahsetmenin de anlamı kalmıyor artık. Belki de böyle bir kitabı çıktıktan bir süre sonra okumak isteyip, aradaki zamanda da hep aklımda olması haz katsayımı arttırmış da olabilir ancak bende bekleneni karşılayamadı.
Yüce Atatürk; her adımda omuzlarımızda seni hissetmenin gururu ile. Minnettarız...