2026 30. kitabı
Bazı hikayeler bittiğinde, karakterlerle birlikte binlerce kilometre yol yapmışsınız gibi bir toz bulutu kalır geriye. 1938 yılında yaşanmış gerçek bir olaydan ilham alan bu roman, bizi Büyük Buhran Amerika’sının tozlu yollarına, fırtınalarına ama en çok da sevginin iyileştirici gücüne davet ediyor. Konusu kısaca şöyle: New York’tan San Diego Hayvanat Bahçesi’ne bir kamyonun kasasında götürülmek üzere yola çıkan iki devasa zürafa ve onlara eşlik eden üç yaralı ruh: Woody: Hayata öfkeli, ailesini kaybetmiş bir genç. Yaşlı Bekçi: Sert kabuğunun altında sarsılmaz bir hayvan sevgisi taşıyan bilge bir pusula. Gizemli Fotoğrafçı Red: Dönemin kısıtlamalarına inat kendi yolunu çizmeye çalışan bir kadın. Kitap sadece bir yol hikayesi değil; 1930’ların Amerika’sındaki toplumsal sancıları, ırkçılığı ve sınıfsal uçurumları zürafaların o zarif ve dingin bakış açısından izliyoruz. Rutledge bize şu can alıcı soruyu sorduruyor: "Bir kamyona hapsedilmiş iki zürafa mı daha vahşidir, yoksa kendi hırsları içinde kaybolmuş insanoğlu mu?" Zürafalar yol boyu zarafetlerini korurken, onlara eşlik edenlerin ruhlarındaki değişim sizi bambaşka bir yere götürecek. Eğer kalbinize dokunacak, umut dolu ama bir o kadar da gerçekçi bir serüven arıyorsanız bu kitabı mutlaka listenize ekleyin.
Zürafalarla Batıya DoğruLynda Rutledge · The Kitap · 202681 okunma