2026 4. kitabı
Ay Frieda beni gülmekten öldürüyor. Her kitabı birbirinden komik. Yanlış anlaşılmasın o iyi ki var ve cidden canım tek atılacak bir kitap çektiğinde onun rafına gidip yeni bir kitabı olduğunu görmeye bayılıyorum çünkü abur cubur gibi. Edebi kaygısı hiç yok, kadın sadece olayı anlatmak istiyor. Beklentisizliğimde inanılmaz rahat ediyorum o yüzden sıfır itiraz. Bu işi seviyor, yapıyor. SPOILER'lı kısım aşağıda Kusursuz Çocuk yazarın şimdiye kadar en az sevdiğim kitabı oldu, özellikle başlarında sıkıldım ama olaylar o kadar hızlı akıyor ki kitap beni kaybetmedi. Erkek Arkadaş'ı okurken sonundaki ters köşeye yarılmıştım bunlar nerden aklına geliyo abla diye, bu kitapta ilk defa baştan az buçuk tahmin edebildim. Normalde yazar sürekli aynı formülü uyguladığı için katil o olamaz, yine boş boş bizi yemliyor diye düşünmüştüm aslında ama kadının ilk defa formül değiştiresi tuttu. Bence katil Hannah veya Aidan olsaydı çok daha çarpıcı olurdu. Allah aşkına yumurta şakaları yapan aile babası Jason neden VE hangi ara çocuk kaçırsın. Hayır onu da geçtim, Freida artık bence seri üretime geçtiği için eski performansını da sergileyememiş. O kadar çok boş kısım okuduk ki. Mantıksızlıkları tek tek sıralıcam şimdi tamamen hobi olarak. 1) En basitinden, Liam'ın psikopat, sosyopat cart curt oluşu??? Neymiş çocuğu kreşten atmışlar çünkü arkadaşını hademe odasına bantlayıp koymuş. Karımı çukura gömsem nolur diye merak ediyomuş. Ben de kuzenim barbie'min saçını kesti diye çocuk uyurken kafasına yastıklardan kule yapmışım. it's called 3-4 yaş sendromu yani. çocuğun kreşten atılması nasıl soruşturmaya konu olabiliyor gerçekten inanılmaz büyük bi soru işareti. hadi diyelim okay şüpheli. edebiyat öğretmeni olayı, kazık kadar adam, çocuk kızıyla konuştu diye sinir olmuş çocuğu tehdit ediyor. sonra çocuk mahallesinde göründü diye ailemi karbonmonoksitle zehirleyerek öldürmeye çalıştı diyor. dost?? gerçekten koca bir kasaba buna nasıl inanabilir elde sıfır kanıt var ve çocuk serbest bırakılmış. en son adamın kurtuluncs çocuğa edebiyattan A vermesine patladım zaten. Hayır yazar biz ikna olalım diye Liam sanki kedi kesmiş, fare öldürmüş gibi bir şeyler daha anlatıyor ama hani kanıtlar o kadar sağlam değil ki. Ekstra olarak hadi psikiyatrist dedi ki bu çocuk psikopat (ki böyle bi tanı koyması için zibilyon tane test yapması lazım, ama diyelim ki harbiden yanlış tanı koydu) insan der ki başka birine daha göstereyim. Psikiyatrist çocuğu reddediyor, annesi de ah canım oğlum psikopatmış benim bebeğim, olsun ben onu sevmeye devam edeceğim DEYİP bir daha da kimseye çocuğu göstermiyor. Ama bunun yerine adam tutup ortaokullu liseli kızları tehdit ediyor oğlundan uzak dursunlar da güvende olsunlar diye, tamamen bir varsayım üzerinden??? TERAPİYE OĞLUNDAN DAHA ÇOK İHTİYACIN VAR İMDAT 2) Lafı gelmişken, annenin alıklığı. Kanka polislerin önünde niye çocuğuna "nereye sakladın kızları söyle" diyorsun, hani avukatları ben olsam davanın selameti adına kadını çukura ben kapatırdım işler bitene kadar. Hannah'yı sürekli ezikliyor, literally sadece normal bir ergen olduğu için. Liam'ı da güya çok seviyor ama hayatımda bu kadar işlevsiz bir sevgi görmedim. Ayrıca babasının kitabın ortasında pattadanak katil çıkması ve bunun YİNE kurguya hiçbir faydasının olmaması ve bizim bölümlerce bunu okumamız... Ben bişey demiyorum. 3) Olivia'nın POV'ları kitabın en güzel kısımlarıydı bence. Ama yardımsız oradan kaçmasını tabii ki tercih ederdim. Anlamadığım bir diğer şey de Jason'ın Hannah ve Olivia'yı şak diye öldürüp sonra diğerlerine geçmemesi. Hani o kısmın da çok bir mantığı yoktu. Liam'a suç atması da aynı şekilde, tamam planı kurmuşsun bey amca ama motifin bana hiç geçmedi. Oğlunun edebiyat hocasını karbonmonoksitten zehirleyerek öldürmeyi akıl edebiliyorsan, aileni de frame'lemekle uğraşmak yerine küçük bi kombi hamlesiyle her şeyi çok daha az zahmetle halledebilirdin? Hani context o kadar zayıf ki bu sefer keyif bile vermedi. 4) Son sayfalarda Liam'ın bir kız kaçırması ve aslında psikopat olduğunu algılamamız. Ya kıyamet kopmuş, oğlun hapse girmiş, en azından travmasını atlatsın diye bi uzmanla görüştürseydin ya. Hayır onu da geçtim, Liam böyle bir karakterse babasının yaptıklarını gördüğünde onu öldürmek yerine "Ooo baba, hiç de söylemiyosun" deyip katılması gerekir mantıken. Hani o kadar zahmet, o kadar şey, çocuk bütün bu olayları yaşadıktan sonra bide ben kaçırayım milleti mi dedi. Bence bu sefer cidden çok zorlamış mantık örgüsünü. Eğer katil Aidan çıksaydı, 1) Olivia'nın Aidan'a karşı bakış açısı anlam kazanırdı 2) Kreşte Liam'ın aklına bu fikirleri kimin soktuğuna dair okura anlamlı bir açıklama verilirdi 3) Harbiden ters köşe olurdu ve Madison'ın da kitapta anlamlı bi yeri olabilirdi. Ama yok. Yazar bi anda kurguya oğlunun kız arkadaşını kaçırmaya karar veren bir baba sıkıştırmanın daha çarpıcı olduğuna karar vermiş. Sadece söylüyorum, bi sonraki kitap hangisi olur bilemem ama Frieda'mın acil kendine gelmesi lazım böyle ilerleyemeyiz. Gerçekten neyi tutsam elimde kaldı ya
Kusursuz ÇocukFreida McFadden · Olimpos Yayınları · 2026797 okunma
Allahım benimle freida ve kitapları konusunda aynı düşünen biriii!! Nasıl mutlu oldumm