2026 98. kitabı
Merhabalar Bugün sizlere Yabancı serisinin ikinci kitabı olan Veyl ile geldim. Çok severek okuduğum kitabın sonunda serinin devam kitabı olduğunu anladım. Halbuki iki kitap sanıyordum. Şimdi gelecek kitabı bekleyeceğim. Kitap daha ilk sayfadan itibaren karanlık ve huzursuz bir atmosferle başlıyor. Doğa Geçmişinde derin yaralar taşıyan, güçlü görünmeye çalışsa da içinde kırılgan bir kız. Onun hayatına giren Ediz ise tam anlamıyla bir muamma. Sert, kontrolcü, soğukkanlı ama içinde fırtınalar kopan bir adam. Doğa ile Ediz’in yolları kesiştiğinde aralarındaki bağın sıradan bir karşılaşma olmadığı hemen hissediliyor. Ediz’in Doğa’ya yaklaşımı hem koruyucu hem de ürkütücü. Onu korurken aynı zamanda kendi karanlığına da çekiyor. Ediz’in geçmişi ve yaptığı seçimler, Doğa’nın hayatını geri dönülmez şekilde etkiliyor. Kitap boyunca Ediz’in iç sesi ve Doğa’ya karşı duyduğu çelişkili duygular çok çarpıcıydı. Bir yandan sahiplenici ve koruyucu, diğer yandan tehlikeli ve acımasız bir tarafı var. Doğa ise korkularına rağmen güçlü durmaya çalışıyor; ama Ediz’in dünyasına girdikçe masumiyetini korumak zorlaşıyor. Aralarındaki ilişki romantik olduğu kadar psikolojik olarak da yoğun. Güven, ihanet, geçmiş travmalar ve karanlık sırlar hikâyeyi sıradan bir aşk hikâyesi olmaktan çıkarıp gerilim dozu yüksek bir noktaya taşıyor. Özellikle sonlara doğru ortaya çıkan gerçekler insanın içini ürpertiyor. Ediz ve Doğa’nın karanlık bir bağla birbirine tutunma hikâyesi. Tutkulu ama huzursuz, sevgiyle nefret arasında gidip gelen bir anlatım vardı. Okurken hem merak ettim hem de yer yer tedirgin oldum. Ediz karakteri uzun süre akıldan çıkmayacak türden.
Yabancı - VeylÖznur Yıldırım · Pegasus Yayınları · 20175,2bin okunma