2026 26. kitabı
40 kadının bir mağara gibi bir hapishanede tutulması ve başındaki gardiyanlar ile bir ömür hapsedilmesini anlatan aslında distopik bir kurgu. Kısacık bir kitap zaten o yüzden spoi vereceğim ona göre devam edin yoruma!! Bir gün bu 40 kadın kendilerini bu hapishanede buluyorlar ama nasıl olduğunu o gün ne yaşandığını bilmiyorlar. Muhtemelen onlara ilaç içirildiğini düşünüyorlar.Zamandan mevsimlerden birhaber yaşayıp gidiyorlar burada. Erzakları bol, gardiyanlar tarafından zamanında veriliyor, gardiyanlar kadınların intihar etmelerine ya da birbirlerine zarar vermelerine izin vermiyor. Tam zamanlı izleniyorlar. Sonra bir gün alarmlar çalıyor ve şans eseri tam yemek vaktinde bir gardiyan kapının kilidini açarken denk geliyor ve o şekilde bırakıp kaçıyor gardiyanlar. Puff diye yok oluyorlar resmen. Bu kadınlar da gardiyanlar gelmeden kaçıyorlar. Ama anlıyorlar ki insanlığın olmadığı bir yerdeler. Gerçekten öyle mi? Çünkü çevreyi keşfettikçe yakınlarda bir sürü mağara ve kendileri gibi tutulan 40 kadın cesedi buluyorlar... Sonra erkek cesetleri bulmaya başlıyorlar... Ben buraya kadar kadınlarla ilgili bir olay olduğunu düşünmüştüm ama ilginçleşmeye başladı. Dünyada mı ya da başka bir gezegendeler mi bilinmiyor. Çünkü oldukları yer dünya gibi hissettirmiyor. İnsanlar nerede? Yaşayan kimse yok mu? Bu kitap o kadınların yaşam süresi kadar devam ediyor. Bir cevap bulabildiler mi okuyup öğrenin derim. Harika bir kurguydu ve bitince aklımda çok fazla soruyla beni bıraktı. Bir sahnede de çok duygulandım. Kadınların çaresizliği beni de delirtti. Anlatımından okuduğumuz kadın en küçükleri hatta hapisteki kadınlar onu büyütmüş. Araya yanlışlıkla karıştığını düşünüyorlar ve kadına bir isim de vermemişler çünkü ne gerek var zaten burada tıkılıp kaldık diye düşünüyorlar. Ve kitap ilerledikçe herkes ölünce ve en sona bu kadın kalınca ne olucak diye beni bile çaresiz bıraktı. Tek başına kalmak düşüncesi bile korkunç... Ama güçlü kadınları okuyoruz hiçliğin ortasında nasıl hayatta kaldıklarını okumak harikaydı.
Erkek Nedir Bilmeyen BenJacqueline Harpman · Can Yayınları · 202649 okunma