2026 41. kitabı
Komiser Muharrem Baltalı Hano'nun Peşinde, polisiye seven biri olarak benim için inanılmaz bir okuma deneyimi oldu. Kitap, klasik bir polisiye kovalamacasından ziyade, derininde adalet kavramını sorgulayan ve tarihsel bir figürün gölgesini günümüze taşıyan oldukça sarsıcı bir eser. Kitabı okurken “Baltalı Hano kim?” sorusu zihnime yerleşti ve kitap boyunca bu gizemin peşinden sürüklendim. Hikâye, Komiser Muharrem’in yürüttüğü bir araştırma üzerinden ilerlese de aslında sadece bir suç takibi değil. Adalet, vicdan ve insanın kendi iç hesaplaşmasıyla ilgili bir yolculuk. Baltalı Hano ise klasik bir karakterden çok daha fazlası, hem güçlü hem de tartışmalı, aynı zamanda derinlikli ve hayranlık uyandıran bir kadın karakter. Onun kim olduğu ve neyi temsil ettiği kitabın en merak uyandıran yönlerinden biri bence. Mehmet Işık’ın kalemi, yer yer ağır ve edebi bir üsluba bürünse de bu durum hikayeye sıradan bir polisiyeden çok daha derin bir boyut katmış. Kadın gücünü polisiye bir potada eritmesi kaleminin cesaretini ortaya koyuyor. En sevdiğim yanı, sadece olaylara değil insanın iç dünyasına da dokunması oldu. Adalet kavramı sık sık sorgulanıyor ve bu da okurken kendi düşüncelerimi gözden geçirmeme neden oldu. Komiser Muharrem yolun sonunda kendi görevini mi seçecek, yoksa Baltalı Hano’nun adaletine mi ikna olacak? Eğer adalet, vicdan, ve karakter derinliği olan, atmosferik bir yolculuğa çıkmak istiyorsanız bu gizemli kovalamacaya mutlaka şans vermelisiniz.
Komiser Muharrem Baltalı Hano'nun PeşindeMehmet Işık · Yaka Yayınları · 2023337 okunma