2026 1. kitabı
Okunma: 04 Nisan 2026 00:00
herkesin düşündüğü gibi adıyla ve kapağıyla ilgi çeken bir kitap. ilk okumaya başladığım zamanın üstünden çok rahat iki üç ay geçti, yarısında bıraktım ve sonra yeniden okumaya başladım ama yine devam etmedim. okurken kendimden çok şey bulduğumu düşündüğüm için sindirerek her bir cümlesinden bir şeyler almalıyım diyerek elime alıyordum ve bu da devam etmemi zorlaştırıyordu. en son şu incecik kitabı bitiremiyorum yeter artık diye tekrar başladım ve aylar sonra ilk kitabımı bitirmiş oldum. gördüğüm kadarıyla kötü yorumları da çok. o yüzden hakkında ne yazmışlar bakmak yerine kendi düşüncelerimi yazmak istedim. böylelikle de bu uygulamayı indirdim. başta devam edemememin sebebi kitap değil bendim, elime alıncaysa çok kolay bir şekilde akıp gitti. her insanın bir dönem hayatında yaşayabileceği şeyler olduğundan okuyanlar elbet kendini orada bir yerde bulmuştur ama yazarımız zaten sorunlarının ilerleyen yaşlarına rağmen sürekli devam etmesinden yakınıyor ve çözüm arayışına giriyor. ergenliktir geçer gibi bir durum değil yani. bu sayede de bir psikiyatristten yardım alarak düşüncelerini ve seanslarını okurlarının yalnız olmadığını söylemek için kitaba döküyor. günümüz insanının elbette bu tarz psikolojik desteklere çok ihtiyacı var ama alması herkes için o kadar kolay değil. bu yüzden kendimi bulduğum her cümlede kitapla biraz daha yakınlaştım ve yazarımız da tam düşündüğü gibi yalnız olmadığımı bana gösterdi. bazılarımız için eften püften boş muhabbetlerdi belki ama okurken gayet güzel zaman geçirip zaman zaman düşüncelere dalıp kendimi hayal ettim. bu tarz sorunlar yaşayan insanların çokluğu üzülmeme de neden oldu. şu kadar kısa ömrümüzde neden kendimize böylesine dertler yaratırız anlamadım. bundan yüz yıl sonra hafızalarda bile olmayacakken yaşamı böylesine zorlaştımaya ne gerek var diyerek hepimize, biraz hayata biraz bizlere söylendim durdum. daha güzel yarınların bizi beklediği inancına da sarılıyorum tabii. yoksa o kadar siyahla baş edilemez. tamamen beyaz da değil her şey. o ara tonlarda kalmayı yazarımızla birlikte öğreniyoruz. "kusursuz olmamakta bir sorun yok ve tuhaf olmak da iyi. neşelenmek zorunda değilsiniz. bugün belki iyi iş çıkarırsınız belki çıkaramazsınız. her türlü deneyim olacak. bunda da bir sorun yok." s.123
Duygu ve Düşünce
Ölmek İstiyorum ama Tteokbokki de Yemek İstiyorumBaek Se-hee · Nova Kitap · 20248,5bin okunma