Beklemek ve umut etmek
2026 2. kitabı
Ortaokulda Siyah Lale’yi okuduğumda çok etkilenmiş ve beğenmiştim. Alexandre Dumas’nın başka kitaplarını mutlaka okumalıyım demiştim. Yıllar sonra bu zaman nasip oldu. Gerçekten çok çok iyi bir kitap. Bu kadar kalın bir kitap okumaya başlamadan, insan sıkılmadan okuyabilir miyim acaba diye düşünmeden edemiyor. Olaylar o kadar akıcı bir dille anlatılmış ki sıradaki bölüme çoktan başlamış oluyorsunuz. Ara sıra çeviri kaynaklı olduğunu düşündüğüm anlatım bozuklukları olsa da göz ardı edilebilir şeylerdi. Konuya gelirsek klasik karakterli iyi çocuğun başına gelen talihsiz birtakım olaylar sonucunda yaşadıkları. Aslında ana karakter bakıldığında kutsal kitaplarda belirtilen iyi insan modeli ve başına gelenlerle de iyi kalmayı başarmış, gerçek hayatta ne yazık ki bu kadar iyilik meleğine dönüşmüyor insanlar. Pek çok alıntı yaptığım bir serüven oldu. Vaktim olursa filmi ya da dizisine göz atmayı düşünüyorum. Okuyun mutlaka, pişman olmayacaksınız.
Monte Cristo Kontu (2 Cilt Takım)Alexandre Dumas · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202037,2bin okunma