2026 20. kitabı
Okunma: 31 Mart 2026 22:33
#sinadayayınevi #güleryaşarözafacan #hikayeler #mutluyıllaryokuşu Ne demişler insanlar giyimleri ile karşılanır düşünceleri ve davranışları ile uğurlanır Sevgili arkadaşlar bu akşam size @guler.yasar.ozafacan kaleminden mutlu yıllar yokuşu adlı kitabı yorumlamaya geldim.. kitap kısa sayfalı bir kitap 79 sayfadan oluşuyor. Kitapta 13 adet öykü var her öyküde kendimizden bir parça bulacağımızdan eminim Ve hikayeyi bitirdikten sonra bana göre 5 dakika düşünün neyse ben hikayelere geçeyim.. Bu kitap çok akıcı anlamlı ve her hikayeden ders çıkaracağımız bir kitap bazen bir deyim ve atasözlerinden esinlenmiş bir hikaye bazen de cansız varlıkları konuşturup onlarla sohbet imkanı bulacağınız hikayelerden oluşmaktadır ama her şeyi tabii ki hikaye bitince anlayacaksınız kalemi dokunaklı bu yazarımızin kitabını kesinlikle okuyun ve arkadaşlarınıza tavsiye etmeyi unutmayın AHMAK ISLATAN HİKAYESİ, titizlikle hazırlanan günün küçük bir tesadüf ve adaletsizlik yüzünden alt üst olduğunu, AZ KALDİ hikayesi, Hasan amca adlı yaşlı bir adamın eşi nezahat'ı kaybettikten sonra derin yalnızlığı ve hayatına aniden giren genç bir üniversite öğrencisi mehmet'le hayatına yeniden şekillendirmesini, BİR CANA HASRET hikayesi, Semih adlı karakterin büyük bir şehirde çevresindeki insanlara rağmen hissettiği derin yalnızlık ailesine karşı izlenim ve kişinin kendi mutsuzluğunu ve yalnızlığını çevresine karşı gizleme çabasıni, BİR KÖROĞLU BİR AYVAZ HİKAYESİ, Anadolu insanının tanımadığı birine kapısını açmasını şehir hayatının ve yanlış evliliklerin aile yapısı üzerindeki yıkıcı etkisini, ÇAY MOLASI HİKAYESİ, yalnızlık yaşlılık eş kaybı şehir hayatının yorgunluğu ve insan ilişkilerini, LAF CAMBAZİ hikayesi, bir kişinin söylediği sözün yaşlı ve titiz bir adamın hayatını nasıl kabusa çevirdiğini ve eşinin bu durumu düzeltme çabasını, MOR MENEKŞELER hikayesi, dayanışma Güven gibi konuları Zahide ablanın hayata karşı verdiği direnci serap'ın otogarda karşılaştığı adamla ilgili ön yargısını, MUTLU YILLAR YOKUSU hikayesi Saime teyzenin yaşlılık yalnızlık konusu Kübra abla hemşirenin büyük şehirde yaşadığı ruhsuzluğu ama merhametli oluşunu , NE ÇEKTİN ADLI HİKAYEDE iletişim kazaları ve kontrolsüz teknoloji kullanımını mizahi ama ibretlik bir dille anlatışını SEN DE Mİ DELLENDİN ADLI HİKAYEDE mahalle kültürünü Bir annenin oğlu üstünde baskısını ve değişen gençlik alışkanlıklarını SEVGİLİ ADLI HİKAYEDE bir hayat arkadaşının gidişinin ardından duyulan büyük boşluğu paylaşılan hatıraları ve hiç eskimeyen bir aşkı çok dokunaklı şekilde Özkan uğur'un enstrümanından okuyuşunu, TARHANA ÇORBASI ADLI HİKAYEDE insanların istenmeyen olarak gördüğü canlıların aslında Ne kadar mütevazı bir yaşam amacı taşıdığını ve uğradığı haksızlıkları çarpıcı bir şekilde anlatışını YA NASIL ADLI HİKAYEDE sabretmenin şükretmenin paylaşmanın öneminden heves edilen şeylerin ertelenmemesinin herkesin nasibinin farklı yerlerden gelmesini anlıyoruz.. Ders çıkaracağımız çok şeyler var gerçekten keyifli okumalar
Mutlu Yıllar YokuşuGüler Yaşar Özafacan · Sinada Kitap · 202410 okunma