Puan vermedi·188 syf.··Beğendi
···Okunma: 05 Nisan 2026 20:42 Saç örgüsü kitabım an itibariyle bitmiştir. Merak edenler için yorumumu aşağıya bırakıyorum.
Kitap üç farklı kadının hayatını konu alıyor.
Guilia, İtalya'da babasının atölyesinde çalışan genç bir kadın. Babası bir kazadan sonra hastaneye kaldırılıyor ve bu süreçte Guilia atölyelerinin iflas eşiğinde olduğunu öğreniyor. İki seçeneği var; ya sevgilisi Kamal'ın teklifiyle Hindistan'dan saç ithal ederek işi büyütecek atölyeyi kurtaracak, ya da annesinin teklifini kabul edip; sevmediği bir adamla evlenerek ailesini kurtaracak.
İkinci kadınımız, Kanada'da çok başarılı bir Avukat olan Sarah. Hayatını işine ve bürosuna, başarısına adayan bu avukat bir gün kötü bir hastalıkla karşı karşıya kalıyor ve işi uğruna çocuklarını ihmal ettiği o bürodan sırtına yediği bıçak darbeleriyle ayrılarak hayatına devam etmeye başlıyor.
Üçüncü kadınımız ise, Hindistan'da yaşayan, kast sisteminin en alt tabakası olan Dalit sınıfından fakir bir kadın. Kız çocuğu Lalita'nın da kendisi gibi olmaması, okuması için büyük bir savaş veriyor. Tek isteği kızını kurtarmak, okutmak.
Ve habersizce bu üç farklı kıtadan birbirlerinin hayatına dokunan bu kadınları birbirine bağlayan bir bağ; "Saç Örgüsü!"
Çok fazla spoiler vermek istemiyorum. Ama kitapta güçlü kadınları okuyacaksınız. Ben Smita'nın hikâyesinin yarım kaldığını düşünüyorum. En azından kızıyla son durumlarından bir haber almak isterdim. Waowww denilecek bir kitap değil fakat okunabilecek güzel bir kitap. Özellikle de hayatının çıkmazında olan, kendine bir teselli arayan, yalnız hisseden kadınlara güç olabileceğini düşünüyorum.