2018 27. kitabı
Okunma: 28 Mayıs 2018 00:00
Karakterlerimiz ‘Kafa Koparan Brian’ ve ‘Sarayın Keçisi Evangeline'. Brian eline kılıcı aldığından beri krala sadık olan ve bütün hayatı savaş üzerine kurulu genç savaşçı. Evangeline ise sarayda yaşam alanı odasıyla sınırlı genç leydi. Kralın isteği üzerine Kafa Koparan Brian ile evlenmek zorunda. Reddetme şansı yok. Evlenip varisler doğurmalı. Evlendikten sonra Eva'nın topraklarına, Altın Vadi'ye, gidip halkı zor durumdan çıkarmaya çalışmaları bir yandan da kendi iç hesaplaşmalarını okuyoruz. Yağmalanan saray, zorluk içinde yaşayan halk ve yeni Lord Brian. Efsaneleşen gücü ve dillere destan savaşçı kimliği karşısında herkes çok tedirgin tabii. Kimse Lorda karşı çıkmaya cesaret edemiyor. Bradach, Lain ve Kai dışında. Ah bu üçlüyü çook sevdim Rodina, Marrok, Caci ve daha sayamayacağım bir sürü karakter. Hepsi ayrı ayrı muhteşemdi. Ama en sevdiğim kesinlikle Brian. Kocaman, iri savaşçımız. Gücü o kadar muhteşem anlaşılmıştı ki okurken gözümün önünde Hulk canlandı resmen Brian ve atı Troya ile ilişkisini çok sevdim! Tabii bir savaşçı ve atı arasındaki iletişim çok özeldir ama konu Brian olunca ekstra güzeldi Yalnız büyümüş ve hayattaki tek bağlılığı krala olan savaşçımızın Eva ile karşılaştıktan sonraki zorlu değişimini okumak beni çok heyecanlandırdı. Kimseye güvenmeden hayatta kalan adamımız için birine güvenmek tabii ki çok zor içten içe güvense bile bunu kabullenmek daha zor. Güven bu kadar zorken bir de aşk... Orası işte tam bir karmaşa. Kabul ettirmek isteği her şeyde "Bu bir emridir!" cümlesini kullanması da karizmasını gözümde göklere çıkardı Daha bahsetmek istediğim onlarca 'muhteşem' özelliği var ama en iyisi siz okuyun ve benim kelimelerle ifade edemediğim bu adamı ve büyülü dünyayı keşfedin. Tavsiye ediyor muyum? Bunu söylememe bile gerek yok sanırım Tarihi kurgu seviyorsanız hiç zaman kaybetmeyin!
SafirLemariz Müjde Albayrak · Müptela Yayınları · 2017156 okunma