···Okunma: 06 Nisan 2026 00:57 #Güçlübilinçaltımükemmelzihin
Herkese merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere Dr. Biliana Todorova'nın kaleminden Güçlü Bilinçaltı Mükemmel Zihin adlı kişisel gelişim kitabıyla geldim. Yazım dili oldukça akıcı, anlaşılır bu kitapta bakalım neler var?
Zihnimiz aslında harika bir mekanizmadır. Bu mekanizmanın en büyük düşmanı ise olumsuz düşüncelerdir. Dr. Biliana bu olumsuz düşüncelerin beyni yanılttığını, yalan söylediğini ve bu yüzden yanılan beyne inanmamamız gerektiğini savunur. Çünkü her şey bilinçaltında toplanır. Bilinçaltında duygularla, arzularla, anılarla birlikte bizi biz yapan kimliğimiz vardır. Bu yüzden kimliğimiz bilinçaltını kontrol altına alır.
Her ne kadar olumsuzluk yaşamış olsak da bunlara teşekkür etmek gerekir. Çünkü başarının bir parçasıdır. Zamanla sorumluluk sahibi yaptırır. Sorumluluk alan kişi de mükemmellik görülür. Bundan dolayı kişide eylemlilik başlar. Fakat beynimiz sorumluluk almaktan kaçar.
Sorumluluk almayan beyin bizi çaresiz bırakır. Bu nedenle beynin bu tarz oyunlarından kaçmak için yeteneklerimizin bilince olmalıyız, kendimize zaman tanımalıyız ve sorumluluk sahibi olmalıyız.
Yeteneklerinin bilincinde olan kişi zihinsel mükemmelliğe doğru ilerler. Bu sayede başta bahsettiğimiz olumsuz düşüncelerden de arınır. Zihinsel mükemmeliğe erişen özgün olur.
Yazar sadece zihinsel olarak değil bedenen de su, egzersiz, yeme, içme, uyku düzenine de dikkat çeker. Çünkü bu durum zihinsel mükemmelliğe etken durumlardır.
Genel olarak toparlayınca yazar, zihinsel mükemmelliğe giden yolda yapılması gerekenleri tane tane, madde madde ve bölümler halinde okuyucuya sunuyor. Daha iyi bir kimlik, daha iyi bir iletişim, daha zinde bir biz için kesinlikle okunmalı bir eser. Eser hem bedensel hem de zihinsel şifa dağıtıyor resmen.