2026 8. kitabı
Serinin beşinci kitabı olmasına rağmen enerjisinden hiçbir şey kaybetmeden okuru içine çekmeyi başarıyor. Jamie Smart’ın kendine has mizah anlayışı bu kitapta da tüm gücüyle hissediliyor. Absürt ama bir o kadar zekice kurgulanmış olaylar, karakterler arasındaki eğlenceli diyaloglarla birleşince ortaya oldukça akıcı ve keyifli bir okuma deneyimi çıkıyor. Türkçe çeviride İrem’in dili sade ve akıcı kullanması, kitabın ritmini hiç düşürmeden okunmasını sağlıyor. “Deli Porsuk” karakterinin hikâyeye dahil olmasıyla birlikte tempo daha da artıyor. Tavşancık ve Maymun arasındaki rekabet bu kez daha çılgın, daha sürprizli ve çok daha komik bir hale bürünüyor. Okur, her sayfada yeni bir absürtlükle karşılaşıyor ama bu absürtlükler asla kopuk değil; aksine kitabın eğlencesini büyüten en önemli unsur. Kitabın en güçlü yanlarından biri ise görsellerle metnin kusursuz uyumu. Çizimler sadece destekleyici değil, hikâyenin anlatımının bir parçası. Bu da özellikle çocuk okurlar için kitabı daha sürükleyici ve anlaşılır kılıyor. Alt metinde ise oldukça değerli kazanımlar yer alıyor: Dostluk, birlikte hareket etme, sabır ve duygularını ifade edebilme… Tüm bu temalar, didaktik olmadan, doğal bir akış içinde okura sunuluyor. Sonuç olarak; Hem eğlendiren hem de fark ettirmeden düşündüren, tekrar tekrar okunabilecek bir seri kitabı. Özellikle okuma alışkanlığı kazandırmak isteyenler için güçlü bir öneri
Tavşancık Maymun'a KarşıJamie Smart · The Kitap Çocuk Yayınları · 202694 okunma