2026 3. kitabı
Okunma: 06 Nisan 2026 14:38
Cinayət və Cəza romanını oxumağım kifayət qədər uzun çəkdi. İlk səhifələrdə bir az sıxılırdım, buna görə də kitabı tədricən fasilələrlə oxuyurdum. Lakin hadisələr daha da gərginləşdikcə və süjet irəlilədikcə kitab mənim üçün daha maraqlı oldu və diqqətimi tam şəkildə cəlb etdi. Xüsusilə Raskolnikovun daxili aləmi, düşüncələri və psixoloji vəziyyəti mənə çox təsir etdi. O, etdiyi hərəkətlərə baxmayaraq mənim gözümdə tamamilə “sıradan bir günahkar” kimi görünmədi, daha çox daxili mübarizə aparan, qarışıq düşüncələr içində olan bir insan təsiri bağışladı. Onun cinayəti və bunun ətrafında cəmiyyətin reaksiyası mənə bəzən şişirdilmiş və çox sərt gəldi. Raskolnikovun bəzi fikirləri ilə müəyyən qədər razılaşdım, onun düşüncə tərzində məntiq və fəlsəfi yanaşma hiss olunur. Bəlkə də hadisələr başqa cür inkişaf etsəydi, nəticə də tam fərqli olardı. Ümumilikdə isə bu kitab mənə insan psixologiyasının nə qədər dərin və mürəkkəb olduğunu göstərdi və düşünürəm ki, hər kəs bu əsəri həyatında ən az bir dəfə oxumalıdır.
Cinayət və CəzaFyodor Dostoyevski · Teas Press · 2025194bin okunma