2026 22. kitabı
#anahtar ️ "Eski çürümüş kökleri kesmezsen yeni kökler çıkmaz." Merhaba kitap severler bugün size Semra 'un tavsiyesi üzerine okuduğum, @siirinoktasi 'nın kaleminden çıkan fantastik kurgu ile kişisel gelişimin harmanlandığı bir eser ile geldim. Kitabımız Vatana 'da yaşayan minik Aya'nın görevi için ailesinden ayrılıp dünyaya bırakılması ile başlamaktadır. Vatana oldukça gelişmiş bir gezen olup kendi gelisimlerini tanımlayanlar içinde bir yuva olma özelliği taşıyor. Ancak herkesin bir görevi var. Aya da görevini daha 3 yaşlarında olan birisi. Dünyaya bırakıldıktan sonra neler yaşamış olabilir? Sonrasında kitabımız Zeynep karakterinin etrafında olan olaylarla ilerlemektedir. Zeynep eşinden boşanmış, minik oğlu Mert ile ailesinin yanında yaşayan bir öğretmen. Evliliği sırasında minik kızını kaybetmiş ve bu onu büyük bir bunalıma sokmuş yıllarca bilinçsiz diyeceğmiz bir sekilde yaşamış ancak bir şekilde acısını kabullenip hayatına dönmüş birisi. Ancak diğer insanlardan daha farklı. Kolay kolay hastalanmıyor, insanların duygularını düşüncelerini onlar söylemeden anlıyor, acıklayamayacağı seyler yaşıyor. ️ Zeynep bir iş çıkışında lise zamanlarında sürekli tartıştığı Okan ile karşılaşıyor. Okan lisede Zeynep'e aşık olsa da hic dile getirememis, yıllarca başka ilişkilerde savrulsa da kalbini kimseye açamamış birisi. Yıllar sonra Zeynep'le karşılaşmak yıllanan aşkını tekrardan alevlendiriyor. Sizce Zeynep bu aşkı kabul edecek mi? Okan bir gece rüyasında daha önce hic görmediği bir erkek ve kız cocuk görür, aynı rüyada gökyüzünde büyük gemiler olduğunu ve aynı zamanda evini koruyan bir kalkan olduğunu farkeder. Sizce bu rüya bir işaret midir? Aslında Zeynep ve Okan'ın karşılaşması çok farklı bir amaca hizmet ediyordu ama ikili zamanı gelene kadar bunu fark edemeyecekti. İtiraf ediyorum başlarda Okan'ın aşkına güvenmedim lovebombing yapıyor sandım Ayrıca Okan ve Mert sahneleri neden bilmiyorum beni cok duygulandırdı, özellikle kitabın sonlarına doğru. Ve Zeynep'in aurası okurken gerçekten hissediliyor ya. Çoklu evren veya çok evren teorisi ilginizi çekiyorsa ve insanın özünü bulmaya yönelik okumayı seviyorsanız okumanızı tavsiye ederim. ️ Sizce asıl amaç nedir? Aya 'nın dünyadaki görevi ne olabilir? Zeynep ve Okan'ın nasıl bir gelecek bekliyor olabilir? #engelsizokurlaokuyoruz
Anahtar SensinAyşegül Kolca · Herdem Kitap · 202413 okunma