Antik Mısır’ın en güçlü firavunlarından biri olan II. Ramses’in hikayesine ortak oluyoruz.
İlk olarak Ramses’in gençlik yıllarına gidiyoruz. On dört yaşındaki Ramses, Firavun 1.Seti’nin de oğlu aynı zamanda. Babası Seti tarafından güçlü bir lider olacakmı diye sürekli testlere maruz bırakılır. Fakat tahtın direk varisi o değildir. Çünkü yozlaşmış abisi Şenar’da olduğu için kimin olacağı belli değil henüz.
Güçlü tuzaklar, saray entrikaları etrafında dönen Ramses’in etrafı düşmanlarla dolu. Oda bunun farkına vardığında ve hayatta kalabilmek için zeki bir ibrani olan Musa’ya, gizemli büyücü Setau’ya, bilge katip Ameni’ye ve kalbini kaptırdığı Nefertari’ye güvenmekten başka çaresi yoktur.
Genç bir prensin, ihanetler ve savaşlarla dolu bir dünyada efsanevi bir firavuna dönüşme hikâyesi.
Seri aynı zamanda 5 kitaptan oluşuyor ve ilk kitap Ramses’in entrika dolu hayatını ben çok severek okudum. Ramses serisi, sadece bir firavunun yükseliş hikâyesi değil; insanın kendi kaderine karşı verdiği savaşın en görkemli hali.