Her erkek biraz çocuktur ve idareye muhtaçtır.
Alıntı
2 +1'leme
7,9bin Gösterim
öyle mi gerçekten... bence normal bir yetişkin kendini gayet rahat idare edebilir... böyle saçmasapan genellemelerden uzak dursak nasıl olur? sayın Ahmet Hamdi Tanpınar'a söylüyorum bunu yanlış anlaşılmasın :=)
Tabiki genelleme yapmak doğru olmaz ama bunu söyleyenin de bir erkek olduğunu göz önünde bulundurursak üzerine düşünülmesi gereken bir konu bence.😊
Erkek çocuk öyle mi? Erkek çalışabiliyor okuyabiliyor her şekilde evlenebiliyor kadınlar bunların binde birini yapamıyor sadece eğitim görmeden sadece evde gördüğü şeyle kuzıyu kurda verir gibi bir adamla evlendiriliyor.
Bulunduğu çevre, dünyaya geldiği aile açısından talihsiz kadınlar var ama insaniyeti güzel erkekler de var. Kadınlar olarak her açıdan doğru tercihler yapmamız gerekiyor.
6 yanıtı göster
İçimizdeki çocuğu öldüren bir dünya, sevgi beklemesin… Geriye sadece çıkar, yalan ve yalnızlık kalır.
Sevgisiz de yaşanmaz ki
1 yanıtı göster
Bu söz, erkeğin doğasından ziyade, toplumsal rollerin yarattığı bir "yetişkinlik illüzyonu"dur. Erkek dışarıda dünyayı inşa ederken olgunlukla içeride bu inşa sürecinin yorgunluğunu çocuklukla "idare edilerek" (yani sorumluluktan kaçarak) atmaya meyillidir. İdare edilmesi acizliği değil yani bir konfor alanı olması gerektiğini savunuyor.
Bu açıdan düşünmemiştim
Bugün gördüğüm 5 paylaşımdan biri erkeklere laf etmekle ilgili. Dünya erkek düşmanlığı günü mü bugün ben mi kaçırdım 😂
Öyle bi gün yok tabi ama olsa da haklı nedenleri vardır😄
2 yanıtı göster
Çocukluğun, Erkek ve Kadın olarak cinsiyetleştirilmesi ne kadar da saçma. Hiç çocukluğunu yaşamamış erkekler vardır içinde biraz olsun çocukluk ararsın, Çocukluğunu yaşamamış kadınalr vardır biraz olsun o neşeden ararsın. Erkek gibi koşulsuz sevilmesi nadir bir meta ya karşı idareye muhtaç olarak düşünmek kadar saçma bir şey olamaz. Tarih okumanızı tavsiye ederim. Bu gün kü dünya nın biçimlenmesinin ardında pek çok Erkek vadır. Bilimde, teknolojide sağlık sektöründe. Bazı erkeklerde var ki, sabahtan akşama anasından emdiği süt burnundan gelse de evine ailesine rızkını götürmek için eşşek gibi çalışan, eşi trendyoldan hangi kıyafeti makyaj malzemesini sipariş edeyim diye düşünürken herşeye rağmen huzurusluk çıkmasın diye eşini İDARE etmeye çalışan nice fedakar adamlar vardır. Objektif bir bakış açısı dilerim Allahtan siz gibi insanlara.