Yorumm
2026 14. kitabı
Okunma: 06 Nisan 2026 23:00
VURGUN: PUSULASI DAĞ Yazarı: Burçin Sarıdoğan Yayınevi: Lapis Sayfa Sayısı:448 Merhaba. Serinin son kitabı Pusulası Dağ ile bu misafirlikte son buluyor. Geçmişte kapanmayan bir hesaplaşma günü kapıları çalıyor. Yalanlar içinde birbirini bulmuş bir çift. Yüzbaşı ve Kelebek Nar aileleri tarafından dışlanmış iki genç. Nare'nin Karamus'ta yaptığı kaza sonucu Vural'ın onu bulması ile hikayeleri başlıyor. Kemikleri kırılan ve hafızasını kaybeden Nare'ye bir süre Vural bakıyor. Evine gelen Beria da genç kızın tedavisine yardımcı oluyor. Bu sürede ise Nare bulanık bir zihin ile hareket ediyor ve birlikte İstanbul'a gidince hafıza geri geliyor. İlerleyen günlerde Yüzbaşı ile anlaşmalı bir evliliğe adım atıyorlar. Nare düğün günü evin içine kadar giren bir terörist yüzünden elinden yaralanıyor ama yine de nikah defterine imzayı atarak bir Ahıskalı oluyor. Sonrasında babasının da örgüte yardım eden iş adamlarından biri olduğunu öğreniyor ve düğün günü babasının verdiği müzik kutusunun kırılması ile bir gerçeği daha öğrenir. Müzik kutusuna gizlenmiş kağıtta yazılan mektupta gerçek annesinin onu çok sevdiği yazıyordur. Yıllarca sevgi beklediği kadın annesi değil sadece babasının eşidir. Bu süreç boyunca ise güvendiği tek kişi Vural'dır. Birlikte vakit geçirdikçe evlilikleri gerçek bir evliliğe dönüşür. Bir gün Nare'nin karşısına çıkan bir adam Nare'ye Vural'ın durmasını söyler. Nare ise Vural'ın gençliğini ailesini kaybetmesine neden olan bu adama ve kendisinin omuzlarına bırakılmaya çalışılan yüke nefret duyar yine de kocasını vaz geçirmeye çalışır. Vural ise Nare'ye vazgeçtim der ama intikam almak için yola çıkar. Geldiğinde karısı bebeklerini düşürmüştür ve artık kendisini görmek istemiyordur. Kitaptan Alıntılar *"Sakın yaklaşma," dedim bir kez daha. "Lütfen, benden uzak dur." Vural beni dinlemedi. Hızla yaklaştı, belimden kavradı ve göğsüne çekti. Ona karşı koydum. "Bırak, sarılma, istemiyorum."diye bağırdım. "Bırak! Terk ettin sen bizi! Şimdi geri döndün!" Onu tüm gücümle ittirmeye çalıştım; göğsüne vurdum, dudaklarımın arasından acı dolu bir inleme döküldüğünde elleri de durdu. "İmkansız... Artık onun bize geri dönmesi imkânsız... Lütfen, bırak... Ben artık olamam seninle, affedemem, yapamam. Çok ağladım, sinir krizi geçirdim, uyandığımda da hiçbir şey hatırlamıyordum... Zihnim bir kez darbe almıştı çünkü. Ama... Şimdi... Kalbim de darbe aldı. Sana söyledim. Bu yol da ilerleyeceksen ben yokum dedim. Bitti, dedin. Operasyon yok, dedin. Vazgeçtim, dedin. Öyle devam ettim ben seninle. Ve sonucunda..." Elimi karnıma doğru kaydırdım. "Kaybettik." Vurgun: Pusulası Dağ Burçin Sarıdoğan
1000k
Vurgun: Pusulası DağBurçin Sarıdoğan · Lapis Kitap Yayınları · 2024138 okunma