Nesîmî
DERİSİ YÜZÜLÜRKEN BİLE GERİ ADIM ATMADI! SİZCE BU NE DEMEK? Geçenlerde Seyyid Nesimi hakkında okurken yine içim titredi. Halep sokaklarında "En-el Hak!" diye haykıran o adam... Bu sadece bir söz değil, ruhunun koca bir evreni nasıl da içine sığdırdığının ilanıydı. Ama o günün otoriteleri için bu, ölüme davetiye çıkarmaktı. Ve o, canı pahasına inancından vazgeçmedi. Peki, Nesimi'yi bu kadar özel kılan neydi? Benim için o, sadece bir şair değil, aynı zamanda bir direniş sembolü. "İnsan, Tanrı'nın kelamıdır" derken, aslında her birimizin içinde taşıdığı o ilahi kıvılcımı işaret ediyordu. Bedenimiz ne kadar küçük olursa olsun, ruhumuzun derinliği koca bir umman gibi. "Bende sığar iki cihân, ben bu cihâna sığmazam" derken, tam da bunu anlatıyordu. Bu söz, benim için her zaman bir ilham kaynağı olmuştur. Siz hiç kendinizi bu dünyaya sığmaz gibi hissettiniz mi? Nesimi'nin o sarsılmaz iradesi bana hep şunu fısıldar: Gerçek özgürlük, ruhunu hiçbir kalıba sığdırmamaktır. Onun bu duruşu, bugün bile haksızlığa karşı sesini yükselten herkesin ruhunda yankılanıyor. BURAK YELİN Sizce Nesimi'nin bu cesareti, günümüz dünyasında bize ne anlatıyor? Onun "Sığmazam" şiirinden seni en çok etkileyen dize hangisi? Yorumlarda buluşalım, bu büyük ruhu birlikte analım. Belki de hepimiz biraz Nesimi'yizdir... Bu videoyu kaydet ki, ruhunu cihana sığdırmayı unutma! "Bu adamı mutlaka tanımalısın" dediğin dostuna gönder. Sence ruhumuzun sınırları var mı? #SeyyidNesimi #Nesimi #EnelHak #Sığmazam #Tasavvuf #Felsefe #Edebiyat #Tarih #Hurufilik #İnsan #Ruh #Farkındalık #Bilgelik #Maneviyat #ReelsViral #Keşfet #KişiselGelişim #Düşünce #İrade #Cesaret #İnanç #HayatDersleri #ŞiirSokakta #BüyükRuhlar #Sanatİyileştirir #TakipEt #BenimHikayem #SizNeDüşünüyorsunuz