2026 13. kitabı
Okunma: 07 Nisan 2026 00:00
buçuklu puanlar veremediğim icin kitaba 9 puan verdim, normalde olsa 8.5 , 8.75 falan verirdim (büyük değişim) kitaptan nefret eden çok kisi görmüştüm, buna çok şaşırdım çünkü yazılı haftası olmasına rağmen bir okulda bir evde derken kitabı yalıyıp yuttum. kitabın konusu hoşuma gitti fakat 'caraval' adasının hani büyülü, ilgi çekici falan olmasını beklerdim, ama asla bekledigim o vibe'i alamadim. biraz karakterler ve ilişkilerine yorum yapayım: JULİAN'A zaten aşık oldum... kardeşlere gelirsek; büyük bir ihtimalle kitapta olayları scarlett'in bakış açısından görmemizden dolayı ben scarlett'i daha cok sevdim (ama kizim, nasil herseyi yanlis tutturabildin ;x) donatella karakterini pek sevemedim, ama önyargılıda olmak istemiyorum, kızı daha doğru düzgün taniyamadim. onun dışındaa julian ve scarlett'in birbirlerine çok yakıştıklarini düşünüyorum. ben kitaplarda karakterlerin uyumlarına/aralarındaki bağlarına çok dikkat ederim ve bence kitabın en güzel kısmı aralarındaki ilişkinin şekillenişini okumaktı. diğer kitaplarda sanırım bu çift baya az geçiyormuş, moralimi bozmadi degil .( sonu hakkında spoiler kitapta ben en çok sonunu anlamsız buldum, yada anlamsız demiyelim de sinirim bozuldu diyelim. ya şimdi kendimi scarlett'in yerine koyup bakarsam; hayatının aşkı ve kardeşini trajik bir şekilde ölürken gördü, hatta cesetlerine dokundu. 5 gün boyunca kardeşi için köpek gibi telaşlandı, yetmedi babasından, nisanlısından kaçıp zorlu ipuçları çözdü. kız elini kana buladı be. peki ne icin? sadece scarlett'in donatella'ya ne kadar değer verip, onu tekrar canlandırıp canlandırmyacagini öğrenmek icin. (tabii babasından vs. kurtulmak içinde) scarlett nasil bu kadar hızlı atlattı bunu bilmiyorum, partiye bile gittiler yani ./ ben mi cok abartiyorum yoksa¿ spoiler bitti normalde ben 2. ve 3. kitabı için çok beklentiliydim, şimdi yorumlara iyice baktım ve hala aynı beklentiye sahip değilim. büyük ihtimalle yine de okuyacağım çünkü jacks geliyor. ve ben bundan sonra Kırık Bir KalpKırık Bir Kalp kitabınıda okumak istediğim icin ilk bu seriyi bitirmenin daha doğru olacağını düşündüm.
CaravalStephanie Garber · Dex Kitap · 20232,465 okunma
benim pek sevemememin nedeni de buydu her sey okey ama duygu bana gecmemistii. Tellayi her ne kadarda öyle olmasada julianla bulup sonra bide scarin julianla olmasi falann. Ama ikinci kitabi daha cok sevmistim ben. Hatirladigim kadarliyla ikinci kitapta taslar yerine oturacak. VE BEN BU KADAR DRAMANIN BABALARININ ELINDEN KURTULMAK ICIN OLDUGUNA İNANAMIYORUM YAA
daml2ೀ
sisisisi saçmalama ne bos yapmasiiii teşekkür ederim cevap verdigin icin🙃🫶🏻