···Okunma: 27 Nisan 2026 20:01 Bu bir kitap okuma süreci değil; ruhun kendi kaynağına dönüş yolculuğu. Bugüne dek raflar dolusu kitap bitirmiş bir zihin için, bu kez kelimelerin ötesine, kalbin derinliklerine bir kapı aralanıyor.
Neden Yavaş, Neden Hissederek?
• Hadsizlikten İnceliğe: Dünyevi bilgilere saatler ayırıp, bizi yaratanın mesajını hızlıca geçmek büyük bir mahcubiyet. Bu yüzden her ayet, bir hediye paketini özenle açar gibi yavaşça okunmayı hak ediyor.
• Hizalanma Çabası: Okumak sadece bilgilenmek değil; hayatımızı, niyetlerimizi ve adımlarımızı o yüce ölçüyle yeniden hizalamak.
• Yaşayan Kelimeler: Ayetleri sadece geçmişin hikayesi olarak değil, bugün tam da şu an benim hayatıma, benim derdime ne söylüyor diye bakarak okumak, metni cansız bir satır olmaktan çıkarıp yaşayan bir rehbere dönüştürüyor.
Yolun Getirdiği Duygu:
Diğer kitaplar akıp giderken, bu kitap durduruyor. Düşündürüyor. "Ben neredeyim?" sorusunu sorduruyor. Belki çok yavaş ilerliyorum ama her adımda daha fazla kendime yaklaşıyorum. Çünkü bu hediye, bitirilmek için değil, yaşanmak için gönderildi.
"Göklerin ve yerin anahtarları O'nundur..." (Zümer, 63)