2022 1. kitabı
Değindiği en temel kısım bilimde gerçekliğe uymayan varsayımlar ile yapılan araştırmaların hakikate varamayacağıdır. Örnek olarak boyutsuz olan nokta. Veyahut boyutsuz olan noktaların 1 boyutlu çizgi oluşturması. Bu ön kabüller gerçekliğe uymayan ve üzerine düşülmesi gereken kavramlar olduğunu anlatıyor. Genel olarakta günümüzdeki bilimin anı kurtarmaktan ibaret olduğunu bir olgunun tam potansiyelinde kullanılmadığını anlatmya çalışıyor. Örnek olarak bir akıllı telefonu çekiç gibi kulkanmayı örnek verebilriz. Günü kurtarır ve çiviyi çakar ama o telefon çok daha yüksek potansiyele sahiptir. Aynı şekilde doğayı gözlemlerken yapılan açıklamalarıda bukadar yüzeysel denklemler ile anlık olarak mühendisliğimizi kurtarmak için yapıldığına bir eleştiri getirmekte. Ve bu araştırmaların nasıl yapılması gerektiğine dair fikir üretmekte. Okunmasını tavsiye ederim. Öncesinde veyahut bu kitabı okuduktan sonra aynınyazarın kuranda uzayların ve maddenin yaratılışı kitabını okursanız yazarın gayesini daha iyi anlayabilirsiniz.
Fizik ve GerçeklikŞakir Kocabaş · Küre Yayınları · 200135 okunma