2026 32. kitabı
Türünü, konusunu, Gr puanlarını gördüğüm anda okumak istediğim bir seri olmuştu ve şimdi de serinin ilk kitabını okudum. Tam istediğim ve beklediğim karakter tiplerini içeriyor çünkü bu türün komik diyaloglarını seviyorum Gideon ve Harrow’un atışmaları arkadaş ortamındaki argo konuşmaları, alaycılıkları falan aşırı komikti Aynı zamanda gotik havası ve gizemiyle de merak uyandırıyor ama şöyle bir şey var ki ilk yarısından etkilenmeme ihtimaliniz yüksek. Biraz kafa karıştırıcı ve tam anlamıyla akmıyor fakat hikaye 3. bölüme girdiğinde ve tür daha çok bir cinayet gizemine dönüştüğünde, kitabın her yönünü çok daha keyifle okumaya başladım. Dokuzuncu Gideon, tam olarak tek bir türe sığmayan, bilimkurgu, fantezi ve gizem türlerinin karışımı bir kitaptı. Cinayet gizemi unsurları büyüleyiciydi, aksiyon sahneleri harikaydı ve en önemlisi; özellikle Gideon ve Harrow'un karakter gelişimi muhteşemdi Aralarındaki o nefrette nihayet yarıdan sonra son bulmaya başladı. Türü severlerin bir şans vermesini isterim kesinlikle . Biraz da konusundan bahsedeyim. Ana karakterimiz Gideon'la bir kaçış girişiminin ortasında tanışıyoruz. Alaycı bir yetim olan Gideon, Dokuzuncu Hane’nin kasvetli, mezar takıntılı gezegeninde kendini her zaman yabancı hissetmiştir. Tek hayali özgür kalmaktır. Ancak bu hayalini gerçekleştiremeden önce, Dokuzuncu Hane’nin muhterem kızı Harrow tarafından engellenir ve Gideon'a reddedemeyeceği bir teklifte bulunur. İmparator, her haneden gelen büyücü varislerini güçlü rahipler olmak ve kendi kişisel müritlerinin saflarına katmak için yarışmaya davet etti. Harrow, Liktor olabilmek için çalışırken Gideon’ın da kendisinin baş kavalyesi ve muhafızı olmasını ister. Harrow ona özgürlüğünü verene kadar birkaç hafta boyunca usta bir muhafız gibi davranmak ne kadar zor olabilir ki? Ancak büyücüler ve onların yandaşları, sınavların ortasında gizemli bir şekilde ölmeye başlayınca, Gideon aslında beklediğinden daha fazlasına bulaştığını fark eder. Her hanenin varisi geçmesi gereken sınavlarda, Lictor olabilmek için güç uğruna ne kadar fedakarlık yapacaklar dersiniz? Çok daha fazlasıyla birlikte okuyup öğreniyoruz
Dokuzuncu GideonTamsyn Muir · İthaki Yayınları · 2022113 okunma