Kâinat'ın Güneş'ine Yolculuk
2026 13. kitabı
Okunma: 07 Nisan 2026 22:19
Ayşe Sevim 'in Güneşe Yolculuk kitabı sadece çocukların değil, ruhundaki çocuğu koruyan her yetişkinin sevebileceği naif bir eser. 2004 TYB Çocuk Edebiyatı Ödülü'nü almış olması kalitesini tescillemiş olsa bile, bence bu yolculuk yaş sınırını aşan bir derinliğe sahip. Büyüklerin de bu yolculuktan alacağı çok keyif var! :) Ayşe Sevim 'in bu naif çocuk yolculuğunda aslında biz yetişkinlerin unuttuğu büyük hakikatler saklı. #301149693 . #301139628 . Bu alıntılarda olduğu gibi, kitap bize fısıldıyor ki; dünya üzerindeki tüm sevgiler aslında birer duraktır. Tevekkül, bu durakların geçici olduğunu bilip kalbi sadece 'Asıl Aşk'a, yani Allah'a teslim etmektir. Diğer her şey gelip geçici bir gölgeden ibaret... Yolculuk boyunca bir şeyi daha derinden hissediyoruz. #301196323 insanoğlu için hata yapmak bir anlık gaflettir, kolaydır. Ancak asıl erdem ve zor olan, o hatanın arkasında durup bedelini ödeme cesaretini gösterebilmektir. Bu gibi ince ayrıntılar, kitabı bir çocuk kitabından öteye taşıyıp bir nefis terbiyesi rehberine dönüştürüyor. "Ben diyorum ki; hem kendinize hem ruhunuza bir iyilik yapın ve bu kısa ama derin yolculuğa siz de çıkın." :)
Güneşe YolculukAyşe Sevim · Şule Yayınları · 2013178 okunma