·106 syf.····Okunma: 09 Nisan 2026 11:51 Yazarın O Benim Abim kitabını okudum yakın zamanda. Kitaplığımda okumadığım kitapları gezerken bir baktım Bodrum Hırsızı ve yazar Kaan Koç. Müthiş bir tesadüf. Bodrum Hırsızı kitabını Denizli de düzenlenen kitap fuarında almıştım. Bu tesadüf beni çok mutlu etti.
Kitap Yorumum.
Bodrum’un sıcak atmosferinde geçen bu hikâye, klasik bir suç romanından çok daha fazlasını sunuyor. Sadece bir “hırsızlık” hikâyesi değil; karakterlerin iç dünyasına, seçimlerine ve vicdanlarına dokunan bir anlatım var.
Akıcılığı en güçlü taraflarından biri. Sayfalar ilerledikçe olayların nasıl bağlanacağını merak ediyorsunuz ve bu merak sizi kitabın içinde tutuyor. Mekân tasvirleri ise oldukça başarılı; Bodrum’u sadece bir arka plan değil, hikâyenin yaşayan bir parçası haline getiriyor.
Karakterler siyah-beyaz değil. Her birinin kendince haklı olduğu noktalar var ve bu da hikâyeyi daha gerçekçi kılıyor. Okurken “ben olsam ne yapardım?” sorusunu sık sık kendinize soruyorsunuz.
Kısa sürede biten ama etkisi kalan, temposu yerinde bir roman. Polisiye sevenler için farklı bir tat, karakter odaklı hikâyeleri sevenler için ise güçlü bir deneyim.
Kesinlikle tavsiye ederim.