Arkadaşlar, toplanın arkadaşlar! :)
Gününüze şiir armağan etmeye geldiim 🥳 Hadi bana 11 ve 122 arasında bir sayı söyleyin
Aslında Herkes Haklı
Aslında Herkes Haklı
’dan sizin payınıza düşen şiiri bırakayım 💐 🥰 Hem belki bana da bir şiir ısmarlayan çıkar sonra 🦦 🥳
Alıntı
8,8bin Gösterim
Geldim hemmennn 41 olsun 🌼
Hoş geldiniz hoş geldiniz 💐 “ Ne tuhaf yer bu dünya misal durduk yere kar yağar sen kara sevinirsin ben sana ” 🥰
6 yanıtı göster
Bu yorum görüntülenemiyor
63 ✨ ama son anda da 29 geçti ikisinden de alabiliyor muyuz :)
Son anda yazdınız ☺️ Şöyle 63 “ adamların atlarını uzağa sürdüğü zamanlarda bir kırılan dal çıtı ürkütürmüş kuşları işgal görmüş kuş bu, boru değil korkudan değilse bile, tedbirden kuvvacıymış benim büyük dedem dövüşmüş yıllarca, ne için dövüştüğünü bilmeden anladığında da az çok ne olup ne bittiğini bitmiş temaşa racon kesilmiş cumhuriyet kurulmuş adamların atlarını daha yakın yerlere sürdüğü zamanlarda kuşlar tempoya alışmış korkudan ya da değil, tedbir bâki askerde ölmüş benim dedem ne kadar kanı varsa sülalemizin, babasının dökemediği talim alanında dökmüş -dedem tüberkülozdan ölmüş- vatan sağ olsun diye kağıt yollamışlar. nineme ninem cumhuriyet kızı fakat okuma yazma bilmez eşarbının ucuna gömmüş gözyaşlarını başkasıyla evermişler susmuş! ” ✨ Ve 29 “ anlatmadım, biliyordum kuşlar neden kederle uçar anlatmadım, sahipsiz selaların kim getirir salavatını günler dolusu tasarladığı intihar planlarını iyiyim şükür diyerek erteleyen taşra delikanlılarının ve genç kızlarının yastıklarına göz yaşlarıyla kazınan ‘beni neden anlamadınız?’ nidâlarını anlatmadım sayın ki üşendim sayın ki yok hükmünde bar taburlerinden ve mey kadehlerinden şifa uman bu ağrım! ” ✨
Çiçek hanım, sizin için 12 olsun 🫠 Kendim için 45 :)
Benim şiirim bebek gibiymiş 🥹🫠 45 de şöyle; “ sen ki bütün delilerinden sorumlusun ya Rab! gör bak emanetine sahip çıkmıyor bu çağ basite alışmış modernler fast fooda, amerikan filmlerine ve Coca Cola'ya Mağripli Derviş'in, İsa'nın ve b u aciz kulunun kaygısı yok hükmünde Sanayi Devrimi artıklarının nezdinde bana yeni bir dil ver ya Rab! bana, beni yorulmadan anlatacak bir lisan ihsan et yoksa bu çağ ağır yoksa bu beden büyük yoksa bu sahte bu sancılı bu komik bu zavallı bu her şeyin kendi anlamıyla dövüştüğü bu asr bana yük! ” ✨
1 yanıtı göster
82 olsun çiçeğim 😇🌺 45 de sana gelsin 😘
60 🙃
“ o sırada terasa kar yağıyor olma ihtimalini birbirimizin aklına getirmemek için araya aldığımız mânâsız anekdotlar aslında güzel miydi yoksa bütün hepsi sen güzelsin diye miydi bilmiyorum! annemin tembihlediği ne varsa ve ne ders çıkardıysam bütün aldatılmışlıklarımdan bir çırpıda diz kapaklarının dibine sermiştim oysa söyle şimdi harbiden kime yazık? taburenin bacağı kırık ileri geri sallanır masa galiba bir benim tüm burada olanların en obsesifi sen ortalama bir cinnetle mevzuyu çözersin ben oturup ağlarım porselen tabağın kenarındaki kırığa söyle bana üç nefeste biriktirdiğimiz ufacık mutluluğu nasıl pay edeceğiz? ” ✨