Benden hayatımı isteseydin, emin ol ki altın bir tepside sana sunardım.
#alıntı
️Puan:10/10
Tropes:Fantastik Romantizm/Güçlü Kadın Karakter/Düşmandan Aşka
Metal Bükücü benim için kesinlikle 10/10’luk bir okuma oldu. Daha ilk sayfadan itibaren beni içine çekti ve son sayfayı kapattığım anda ikinci kitaba acil ihtiyacım olduğunu hissettim. Kitapta en sevdiğim şey; romantizmin, büyünün, gerilimin ve politik entrikanın birbirine çok güzel yedirilmiş olmasıydı.
Konudan bahsedersem; Brynn, etrafı okyanuslarla çevrili Alaha’da muhafız adayı olarak yetişen genç bir kadındır ve en büyük hayali, bir gün karaya ayak basabilmektir. Yıllardır beklediği bu fırsat sonunda karşısına çıktığında ise her şey hayal ettiğinden çok daha karmaşık bir hal alır. Brynn, kendini bir anda tehlike, sırlar ve büyüyle örülü bir kaosun içinde bulur. Üstelik karşısına çıkan gizemli ve etkileyici yabancı Acker, yalnızca bu hassas dengeleri daha da karmaşık hale getirmekle kalmaz; Brynn’in geçmişine, kimliğine ve kalbine dair bildiği her şeyi sorgulamasına da neden olur.
Benim için kitabın en güçlü tarafı kesinlikle Brynn ve Acker arasındaki dinamiktı. Aralarındaki çekim, gerilim ve yavaş yavaş gelişen bağ o kadar iyi işlenmişti ki her sahnelerinde daha da heyecanlandım.
Zorunlu yakınlık, slow burn, düşmandan aşka ve ona dokunursan gibi sevdiğim trope’ları bu kadar iyi veren bir kitabı okumak benim için aşırı keyifliydi. Üstelik bütün bunlara eşlik eden elementel büyü, gizli kimlikler, sırlar, güçlü kadın karakter ve art arda gelen plot twistler de hikayeyi daha sürükleyici hale getirdi.
Ben kitabı başından sonuna kadar büyük bir heyecanla okudum ve özellikle sonlara doğru yaşanan gelişmeler beni tamamen ters köşe yaptı. Hele o sonda öğrendiğimiz gerçek… beni şok etti. Acilen ikinci kitabın gelmesi lazım.
Kısacası, romantik gerilimi yüksek, büyülü, entrikalı ve duygusal olarak da sizi içine çeken bir fantastik seri arıyorsanız Metal Bükücü'yü kesinlikle okumalısınız!