Teşekkürler 1k kullanıcıları
Vefa sultan...,vefa sultan... diye diye neymiş ki bu böyle arkadaş! dedirttiniz.İyi ki de dedirttiniz.Vesile olan herkesten Allah Teala razı olsun. Vefa Sultan'ı izlerken ihtiyacınız olan tek şey çokça mendil.
Yunus Emre bir, Vefa Sultan iki✨
Hemdem
Evet ya o diziyi de çok duydum izleme fırsatım olmadı inşallah vefa sultan bitince ona başlayayım. Tavsiye için teşekkür ederim🌷
Hemdem
O'ndan isteyeceğin şeylerin en hayırlısı, O'nun senden istediğidir.
Hemdem
Akıl dediğin her şeyin mutlak ölçüsü değildir. Çünkü mutlak ölçü olacak kudrette değildir. Zira akıl bir mahluktur.Hal böyleyken mahluk olan, Hâlık olanın her işini nasıl kavrar. Hiç Hâlık olan mahlukunun idrakine sığar mı?Allah (cc) akla sığmaz ama mümin kulunun gönlüne sığar.
Hemdem
Bekarlık nefsin sultanlığıdır. Ruhun sultanlığı ancak gönül eşini bulmakla olur. Kimi sevdiğini alır, kimi aldığını sever. Evliliğin yegane sermayesi sevmektir. Sevmeyi bildikten sonra tutulmayacak kalp, huzur bulmayacak sultanlık yoktur.
Hemdem
Derviş, derdin kardeşidir.İmar olmak için evvela viran olmak gerekir.
Hemdem
"Dostluk iki yürek arasında akan bir nehir gibidir; gittiği yeri de temizler, geldiği yeri de."
Hemdem
Nasuh tövbesi odur ki; kişi neye tövbe ettiğini unutur. Daimen Rabbini hatırlar. Tövbe, yalnız kalple, yalnız dille değil bütün amellerle yapılır.