Encephalitis Lethargica
Düşünsenize, bir sabah uyanıyorsunuz ve etrafınızdaki insanlar birer birer "canlı heykellere" dönüşüyor... Tarihin en gizemli ve ürkütücü salgınlarından biri olan Ensefalit Lethargica, nam-ı diğer "Uyku Hastalığı" tam da bunu yaptı. 1915-1926 yılları arasında dünyayı kasıp kavuran bu hastalık, milyonlarca insanı ya derin bir uykuya hapsetti ya da onları hareket edemeyen, konuşamayan birer heykel gibi bıraktı. En ilginç yanı ne biliyor musunuz? Bilim dünyası hala bu hastalığın tam olarak neden kaynaklandığını çözebilmiş değil! Bir virüs müydü, yoksa bağışıklık sisteminin kendi kendine verdiği bir tepki mi? Sırrı hala o tozlu raflarda saklı...Tıp tarihinin bu karanlık ve merak uyandıran hikayesini sizin için özetledim. Videoyu sonuna kadar izlemeyi ve bu gizemli hastalık hakkındaki düşüncelerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın! Sizce modern tıp bugün böyle bir salgınla karşılaşsa ne yapardı? #EnsefalitLethargica #UykuHastalığı #TıpTarihi #GizemliOlaylar #Bilim #Salgın #Tarih #İlginçBilgiler #Nöroloji #ReelsTurkey #Keşfet #SağlıkTarihi #BilimDünyası #Gizem #Storytelling