Solomon Paradoksu
Hiç fark ettiniz mi? Başkasının derdine akıl vermekte üstümüze yok ama iş kendi hayatımıza gelince aynı bilgelik buhar olup uçuyor. Bunun adı Solomon Paradoksu. Hani şu Kral Solomon var ya; milletin davasını çözer, dillere destan adalet dağıtır ama kendi oğlunu yetiştirirken sıçar, krallığı bölünmenin eşiğine getirir. İşte tam olarak bu. Arkadaşın "Ben bu ilişkide ne yapmalıyım?" diye sorduğunda 3 maddelik stratejik plan sunan biz, kendi sevgilimizle kavga edince tribin dibini görüp story'ye siyah ekran atıyoruz. Sebebi basit: Başkasının hayatına dışarıdan bakarken duygularımız karışmıyor. Mesafemiz var. Ama kendi hayatımızın içindeyken ego, korku, gurur hepsi devrede. Peki bu durumu nasıl kıracağız? Basit bir taktik var: Kendine "X kişisi bu durumda olsa ne yap derdim?" diye sormak. Kendi hayatına bir yabancıymış gibi, 3. tekil şahısla bakmayı denemek. Deneyin, etkisi inanılmaz. Siz bu paradoksu en son ne zaman yaşadınız? Yorumlara bekliyorum, itiraf köşesi açıldı. #solomonparadoksu #psikoloji #kisiselgelisim #farkindalik #iliskitavsiyeleri #ozluk #motivasyon #duygusalzeka #kendinitanı #hayatdersi #mindset #gununsozu