2026 20. kitabı
Okunma: 09 Nisan 2026 14:39
SONRA GÖZLER GÖRÜR – Hikmet Hükümenoğlu İstanbul’da başarılı bir gazeteci olan Ezgi Sezgin’in hayatı, yaptığı bir haberle tamamen değişir. Bir bakanın yaptığı usulsüzlüğü ortaya çıkarıp habere taşımasının ardından bakan istifa eder; ancak bu süreç Ezgi’nin de işinden olmasına neden olur. İşsiz kalan Ezgi, yıllar önce terk ettiği memleketi Yenikent’e döner. Yenikent, zengin bir ailenin boyunduruğunda olan tipik bir Anadolu kasabasıdır. Eşinden boşanan Ezgi, oğlu Batu ile birlikte bu taşra hayatına hızlı bir giriş yapar. Eski yakın arkadaşlarıyla yeniden irtibat kurar ve yerel bir gazetede iş bulur. Şehirde cinayetler peş peşe işlenmeye başlar. Esrarengiz cinayetler, kronik bilmeceler gibi Ezgi Sezgin’in etrafında dolaşmaktadır. Sır dolu bir aile, tuhaf bir taşra, bürokratik hegemonyalar ve aşk… Ezgi, Yenikent’te tüm bu unsurların ortasında kalır. Soğuk bir sahil kentinde gerilimi yüksek bir atmosfer yaratan Hikmet Hükümenoğlu, derinlikli bir hikâye sunar. Kapital bir ailenin şehrin tüm noktalarına sızışını, siyasi ayak oyunlarını ve yargının nasıl manipüle edildiğini irdeleyen yazar, toplumsal sorunlara ve Türkiye eleştirisine ustalıkla değinir. Bunun yanında her karakterin arzu, tutku, bilinçaltı ve geçmişiyle de ilgilenen yazar, toplumsal ve bireysel kaygıları tek potada eritir. Geçmişinden kaçamayan insanın, coğrafyanın kader üzerindeki etkisini ustaca anlatan; polisiye tadında, sürükleyici bir roman: Sonra Gözler Görür. Sonra Gözler Görür Hikmet Hükümenoğlu
Sonra Gözler GörürHikmet Hükümenoğlu · İthaki Yayınları · 20251,315 okunma