Puan vermedi·616 syf.····Okunma: 10 Nisan 2026 18:32 "Büyük güç büyük sorumluluk getirir."Örümcek Adam'da Peter Parker'in kendisine hatırlattığı yegane söz.Bu sözü Enstitü kitabı için kullanırken büyük sorumluluktan ziyade "büyük sorunlar,belalar" şeklinde yorumladım.Bu kitapta da özel güçleri(telepati ve telekinezi ) olan çocuklar var ve bazı güç sahipleri bu çocukları anne babalarının koynundan çalıp kendi çaplarında "çok haklı ve dünyayı kurtarıcı olduğunu düşündükleri" siyasi eylemlerinde kullanıyorlar.Eylemleri gerçekleştirme sürecinde çocuklara güçlerini artırmak adına türlü iğneler enjekte ediyor,su tanklarına daldırıp çıkarıyor ve direnç gösterildiğinde acımasızca cezalandırıyorlar.Derecesi gittikçe artan şok cihazlarıyla bazen kasıklara kadar varan işkence ve beyni sarsan tokatlar gibi.İşte sorumluluk yerine "sorun"dememin bir sebebi de bu.Diğeri de anne babalarından koparmakla kalmayıp anne babaları da öldürmeleri.Özel çocukların en büyük destekçisinin aileler olduğunu düşününce fazla duygusal bakıyorum bu duruma.Kurtulsalar bile hayatlarının devamı ne kadar aynı şekilde yaşama hevesiyle geçecek,ne kadar gülebilecekler o travmalardan sonra?diye sorgulamadan edemedim.
Daha fazla yazmak isterdim ama ne yazsam ileriye dönük sürpriz bozucu olacağı için burada bırakıyorum.