·208 syf.····Okunma: 11 Nisan 2019 00:00 Gerçekten Bilmeniz Gereken 50 Mimarlık Fikri, adı gerçekten bilinmesi gereken, bildikçe kültür Ve sanat bilginiz katkı yapma düşüncesi bile keyif verici iken, okumamak büyük kayıp olur, en azından sanatseverler, şehir planlamacıları ve mimarlar için. Geçmişten günümüze, mimarlık düşüncesi üzerinde etkileri, yönlendirmeleri ve somut olarak şehir yapılanmasında görünümleri örneklerle ve akımlarıyla beraber ele alıyor Philip Wilkinson. Serinin evvelde, 50 Sanat Fikri’ni de okuyup inanılmaz beğenmiş, çok şey öğrenmiştim.
1917’de Rus Devrim ile başlayan Konstrüktivizm’den Ekspreyonizme, Bauhaus’tan organik mimarlığa, Fuller’ın Jeodezik Kubbeleri’nden Bölgeciliğe ve yığınla fikir akımlarının kent planlamaları üzerindeki düşünceleri. Le Corbusier, Frank LIoyd Wright, Richard Fuller, Antoni Gaudi, Vladimir Tatlin, Andrea Palladio, Eric Mendelsohn’un eserleri, adın ı sayamadığım birçok ünlü mimarın eserlerini, düşüncelerini de sile getiriyor. Kaçırmamanız dileğiyle. Sanatla kalın!