Modern fizikte doğadaki her şeyi yöneten 4 temel kuvvet vardır. Senin bahsettiğin ısı veya sürtünme gibi diğer tüm etkiler, aslında bu dört temel kuvvetin farklı alt türevleridir:
1. Kütleçekim Kuvveti: En zayıf ama menzili en uzun olan kuvvettir. Gezegenleri yörüngede tutan, senin yere basmanı sağlayan ve az önce konuştuğumuz Einstein'ın uzay-zaman bükülmesi dediği kuvvettir.
2. Elektromanyetik Kuvvet: Yüklü parçacıklar arasındaki çekme ve itmedir. Atomları bir arada tutar, ışığı oluşturur. Günlük hayatta hissettiğin ısı, sürtünme, dokunma ve katılık hissinin tamamı aslında atomların birbirini elektromanyetik olarak itmesidir.
3. Güçlü Nükleer Kuvvet: En güçlü kuvvettir ama sadece atomun çekirdeğinde etkilidir. Proton ve nötronları birbirine yapıştırır. İlk sorundaki atom bombasının patlaması, bu muazzam kuvvetin serbest kalmasıdır.
4. Zayıf Nükleer Kuvvet: Radyoaktif bozunmalardan sorumludur. Bir atomun başka bir atoma dönüşmesini (parçacık alışverişini) sağlar. Güneş'in parlamasını sağlayan nükleer tepkimelerin tetikleyicisidir.
Yani evrendeki her türlü "itme, çekme veya parçalanma" olayı mutlaka bu dörtlüden birine dayanır.