·256 syf.····Okunma: 11 Nisan 2026 10:53 Öncelikle kitap istismara uğramış bir kızın psikolojisini anlatıyor. Kitabın en iyi yanı ana karakterin idealize edilmiş olmaması. Ben bu tarz kitapların böyle yazılmasını doğru buluyorum. Yani ana karakter bakire Meryem Ana değil, hataları olan gri bir insan. Eğer karakteri okuyan herkesin seveceği iyi bir kadın olarak yazarsan herkes ona acır. Ama ana karakter insanların gıcık olacağı birisi olarak yazılırsa şu ders çıkar. "Birini sevmesen bile onun için adalet arayabilmelisin." O yüzden kitabı okuduğunuzda ana karaktere olan sevginizi bir kenara bırakın ve onunla empati kurun. Zaten empati sevmediğimiz kişilere karşı kurulduğunda bir erdem olur.
Bir de bu tarz kitapların okur kitlesinin hep kadın olması bana saçma geliyor. Zaten içeriğinde pek çok kadının bildiği şeyler var. Ben erkeklerin kadınlarla empati kurabilmek için bu tarz kitapları okumaları gerektiğini düşünüyorum. Toplumun istismara bakış açısının değişmesi için bu tarz kitaplar gerekli.