Bugün biraz derinlere inelim mi?
Bazen etrafımızda gördüğümüz bazı davranışlar, sadece bir görgü kuralı ihlali gibi durmaz, değil mi?
İşte o anlarda aklıma hep şu soru geliyor:
Görgüsüzlük sadece dışarıdan görünen bir şey mi, yoksa ruhun derinliklerinde bir boşluğun yansıması mı?Aristoteles'in denge arayışından, Schopenhauer'ın "sahip olmak" ile "olmak" arasındaki ince çizgiye... Stoacıların iç huzur felsefesinden, estetiğin zarafet anlayışına kadar, bu konuyu felsefenin farklı pencerelerinden ele aldım. Ve inanın, vardığım sonuçlar beni bile şaşırttı.
Gerçek zenginlik ne sahip olduklarımızda, ne de başkalarının onayında. Asıl soyluluk, o içsel zenginliğe ulaşabilmekte... Kendini bilmekte ve dış dünyaya bağımlı kalmamakta.
BURAK YELİN
Bu yolculukta bana katılır mısın? Yorumlarda senin düşüncelerini de merak ediyorum!
#Felsefe #Görgüsüzlük #İnsan #Varoluş #Düşünce #Estetik #Schopenhauer #Aristoteles #Stoacılık #İçHuzur #KişiselGelişim #DerinDüşünceler #HayatFelsefesi #AnlamArayışı #SorgulayanAkıl #Sanat #Güzellik #Erdem #Mindfulness #Farkındalık #İnstagramFelsefe #Video #YeniVideo #Keşfet #Paylaş #Tartışma #NeDüşünüyorsun #FelsefiYolculuk