2026 23. kitabı
#YağmurunGelini "Karanlık. Acılarımızı siliyor, aydınlık ise umutlarımızı yeşertiyor. Her gün gün geceye, gece de güne dönünce biz de yenileniyoruz. Zaman denen yakı herkesi iyileştiriyor. Yeter ki umut etmesini bilelim." Merhaba kitap severler bugün size Semra 'un tavsiyesi üzerine okuduğum ve kalemini sevdiğim @akyuz_sinan 'ın bir eseri geldim. Kitabımız aşkları dillere destan bir çift olan Şiray ve Delal'in düğün günü başlamaktadır. Bu mutlu günde hiç beklenmedik bir olay olur ve Delal bu acı ile baş etmek zorununda kalır. Ancak töre acısını bile yaşmaya izin vermeden daha fazla dert yükler güzel kıza. Delal, Şiray'ın atı Cengaver ile düğün yerine Şiray'ın cesedi ile geldiğinde mutluluktan atılması gereken zılgıtlar acının sesi olmuştu. Sonrasında olaylar 1 ay öncesinden düğün gününe kadar olan surec olarak anlatılmıştır. Delal ailesi tarafından sevilen, el üstünde tutulan bir gençti. Öyle ki o zamanlarda kadınlar sadeve örgü ve işleri ile ilgilenir dusuncesine ters olacak şekilde abisi Aso ve sevgilisi Şiray ile at sürer, tüfek kullanırdı. Düğünden sonra töre gereği Delal'in, Şiray'ın kardeşi Diyar ile evlenmesi gerekmektedir. Ancak Delal daha Siray'ın yokluğunu kabul edemezken bir de kardeşi gibi gördüğü birisi ile evlenmek istemez. O sırada Şiray'ın ailesine başsağlığı için gelen Mamo, eşi Zeyno ile kan davasından kaçarak evlenmiştir o yüzden olsa gerek Delal'e ayrı bir yaklaşımı oldu. Delal'e üzülür ve ona askerden hasta dönen oğlu Baran ile evlenmesini teklif eder. Töre gereği ya Diray ile evlenip ailesi ile kalacaktır ya da Mamo ile gidecek yerini yurdunu terk edecektir. Delal'i çok seven babası giderse tekrar dönemeyeceğini dönerse onu öldüreceklerini söyler. Töre düşüncesi bile ben de nefret uyandırıyor, Delal'i okurken çok üzüldüm. Delal, Şiray, Baran hepsi ayrı üzdü. Sizce Delal'in kararı nedir? Kalmış mıdır gitmiş midir? #engelsizokurlaokuyoruz #reklamdeğiltavsiye
Yağmurun GeliniSinan Akyüz · Alfa Yayıncılık · 20173,710 okunma