2026 14. kitabı
Okunma: 10 Nisan 2026 20:45
13 yaşındaki Arminuta evlatlık verildiği, kitaplarla çevrili sevgi dolu bir ortamdan alınıp, hiç tanımadığı 5 çocuklu yoksul öz ailesine geri verilir.İlk ailesine özlem duymakla,yeni ailesine alışmak arasında sıkışıp kalan Arminuta nın yaşadığı kimlik karmaşasına,ben kimim diye sorguladığı benlik arayışına yazarın sade ve yormayan anlatımıyla bizde eşlik ediyoruz. Kitabı okurken başkarakterinin yerine koydum kendimi sürekli .Bana 13 yıl bakan ailem bana hiçbir sebep belirtmeden gerçek ailemin yanına gönderse yine de ben o kişiye anne demeye devam edebilir miydim ya da Arminuta gibi tek kız olduğum evden kalabalık bir aileye getirilsem bu duruma kolayca alışabilir miydim diye.Yazar eseri öyle güzel kaleme almış ki böyle düşünüp,empati kurmaktan bir baktım kitabı bitirmişim.Ne gereksiz dramatize etmiş olayı ne de gereksiz tepkiler verdirmiş karakterlerine bu da kitabı gerçek kılmış haliyle. Tek sevmediğim yanı kitap sanki yarıda kalmış gibi geldi bana,devam kitabı varmış gibi.Daha güzel finali hakeden bir eserdi bence. Keyifli Okumalar
Geri Verilen KızDonatella Di Pietrantonio · Domingo Yayınevi · 20254,099 okunma