KİTABA BAYILDIM!
2026 53. kitabı
Okunma: 12 Nisan 2026 20:28
İlk satırda tüm düşüncem belli olsun istediğim için şunu söyleyeceğim: Kitaba bayıldım! Müthiş bir film izliyormuşum gibi okudum. Okuyacaklar için şunları söyleyeceğim: Kitap 3 bölümden oluşuyor. İlk bölüm bugünü anlatıyor. İlk sayfalarda özellikle rezonans ve simyayla ilgili terimler var. Bu kısımda biraz zorlanabilirsiniz. Bu karakterler kim diye bocalayabilirsiniz ancak ilk bölümü okurken her karaktere ve her yapılana dikkat etmenizi öneririm. İkinci kısım 4 yıl öncesini anlatıyor. İlk bölümde karşınıza çıkan karakterlerle bu bölümde de karşılaşıyorsunuz. Bu bölüm bugüne gelirken neler yaşandığını anlatıyor. Son bölümdeyse ilk bölümün devamı anlatılıyor. Yani araya olayların başladığı tarihten bugüne kadar olan kısım da alınmış. Sonsuz Alev ve Ölmeyenlerin savaşı, savaş sırasında kullanılan yöntemleri, farklı bir aşk hikayesiyle karanlık fantastik bir roman. Kitap sizi korkutmasın. 1080 sayfa ancak kitabı okumadığım zamanlarda bile sonra ne olacak acaba diye düşünmekten 7 günde bitirdim. Film anlaşmaları yapılmış. Kitabı okuduğum süre boyunca Kaine’i The Witcher/ Henry Cavill olarak canlandırdım zihnimde. Karakterlerle kurduğum bağa gelecek olursam ——bu kısım spoiler içerebilir——— Kaine’nin yalnızlığı, hiçbir yere ait hissetmeyişi, Helena için yaptığı fedakarlıklar karaktere ne kadar yakın hissettirse de onca ölümü düşünmekten kendimi alamıyorum. Ayrıca kitabın sonunda Lila’nın dediği gibi Kaine’in hayatta yalnızca Helena ve Enid varmış gibi yaşamasını da makul bulmuyorum. Helena’nın sürekli kendini ateşe atmaya çalışması, ne olursa olsun geri dönmesi, kırılmaz inadı, Kaine’e özellikle başlarda anlamsızca yardım etmesi beni yordu. Luc ve Lila için söyleyeceklerim basit kalacak. Belki de yazar bu kitabı tam da böyle hissettirmek için yazmıştır bilemiyorum. ———————————————————- Morrough, Shesio, Soren… Kısacası kitapla ilgili konuşulacak çoook fazla şey var. Ben çok çok sevdim. Okumayı düşünenler mutlaka bir şans versin Şimdiden keyifli okumalar.
AlchemisedSenLinYu · Del Rey · 2025255 okunma
1 +1'leme
İncelemenizi okurken çok ilgi çekiciydi, evet “okuyabilirim” dedim. Sonra kitabın 1080 sayfa oluşu ve “korkutmasın” dediğiniz an; sepetimde olan kitaplar, başucumdaki kitaplar, tabletimdeki ePublar… hepsi bir anda zihnimden çok hızlı geçti😂. Sadece gelecekte lazım olur diye incelemenizi kaydettim. İnceleme için teşekkür ederim🙏, kaleminize sağlık😊.
Dilara Özdemir
Ben de sizin incelemelerinizi çok dikkate alıyorum. Sırf sizin incelemeniz sayesinde Asılacak Kadın’ı okumuştum birkaç ay önce. Çok teşekkür ederim yorumunuz için 😊 Alchemised çok akıcı, fazla edebi bir dili yok ama karakterlerin duygularını gayet iyi yansıtmış. Film izliyor gibi okuyacaksınız bence. Keyifli okumalar şimdiden 📚