Ebeveyn kitaplarının sahiden de anne ve baba ikilisine yazıldığına dair kuşkularım var artık. Elime aldığım hangi ebeveyn kitabı olursa olsun, sanki bir yerlerde kendini parçalayan o anneye el uzatıyor. Güzel bir şey mi, tabii güzel. Fakat sadece anneye ithaf olan kitaplardan istenilen verimi alamıyorum. Saniye Bencik’in bu kitabını okurken çok sade ve gündelik anlatımı okumayı kolaylaştırıyor. Açıkçası benim haricimde bir çok anne babaya kolay okunur bir bilgi birikimi sunuyor diye de mutlu oldum. Akademik ebeveyn kitapları özellikle okuma alışkanlığı olmayan kişileri boğabiliyor. O açıdan bu kitap herkes için kolay bilgi sunabilen saf bir kitap. Hatta karakterlerin anne,baba,çocuklar ve aile büyüklerinden biri olması çok açıklayıcı. Evet dedim annenin duygusal çöküşünden yol almayan bir kitap. Bütün aileyi konu alıyor tabii sonra sayfalar ilerledikçe biri bana arka fonda “hey anne seni görüyorum rahatla bu kitap sana şu gelecek” dedi. Teşekkür ederim fakat üzerime yoğunlaşan kitapları sevmiyorum. Bir bütün olarak bakan yani ebeveyn olarak eşit ilerleyen sunum bilgileri okumaktan çok daha verim alıyorum. Anneliğinizi dinç tutmak için okuyabilirsin elbette fakat tavsiyem babalara okutmanız.