2026 20. kitabı
Okunma: 13 Nisan 2026 00:56
Yağmurun Gelini Delal, hayatının en mutlu günü sanarken, aslında en acı günü olduğunu gelin alayıyla damat evine gittiğinde gördü. Sevdiği Şiyar’ın kendisine düğün hediyesi almaya gittiğinde öyle bir olay yaşandı ki, başta Delal ve Şiyar’ın sonrada çevrelerindeki herkesin, kaderi bir anda değişiverdi.. Bir yandan herkesin kendi acısı, bir yandan töre… töre demek asla çiğnenmemesi gereken kural demek. Peki ya töreye boyun eğince o kederle nasıl yaşayacak Delal? Eli kolu bağlanmış bile olsa da Delal güçlü kadındı, öyle ki bütün sevdiklerini ardında bırakıp hiç tanımadığı birinin peşine takılarak, hiç bilmediği bir geleceğe yürüdü.. Bir yandan da kan davalı ailelerin çocukları iki genç Suriye’den kaçıp Türkiye’ye yerleşir, yıllarca Türkiye’de yaşarlar, ancak yakışıklı oğulları Baran askerde sakatlanmıştır.. nereye giderlerse gitsinler çare bulamayan aile, çâreyi nerede nasıl bulacak? Bütün köyün dilinden nasıl kurtulacaktır? Delal ile Baran’ın birbirine karşı bitip tükenmez soğukluğu, köylülerin bitmeyen dedikoduları, bütün ailesinin Delal’e sırt çevirmesi ve her şeye rağmen umut.. Benim gibi okuyanlar kitabın bitmesini istememiştir, keşke daha uzun olsaymış demiştir diye düşünüyorum, açıkçası benim tadı damagimmda kalan bir kitap oldu Velhasıl kelam Sinan Akyüz yine şaşırtmadan duygu dolu, gerçeklikleri acı bir şekilde anlatan film tadında bir kitaba imza atmış . En sevdiğim kısım ise karakterlerin hepsinin umut dolu oluşuydu, umut çok güzel bir şekilde işlenmiş.. Vaktiniz varsa bir günde bitirilecek, akıcı bir kitaptı.
Yağmurun GeliniSinan Akyüz · Alfa Yayıncılık · 20173,716 okunma