Dilerim linç yemem ancak kendimce görüşleri belirtmeden edemeyeceğim bu seri hakkında.. tekrar dile getiriyorum bunlar; BENCE olan görüşler.
Seri ilk kitaptan itibaren tamamıyla mantık hatası silsilesi ile başlıyor ve açıkçası buna çok takılan biri olarak beni oldukça zorladı.
Maral'ın seneler evvel yaralasar serisini bitirmiştim ve gerçekten yazım dili güzeldi. Daha sonra medusa'nın ölü kumları'nı gördüm ve merak ederek fuardan almıştım geçen sene. Anca okuma fırsatı buldum. Öncelikle bence yazarın yazım dili, geriye gitmiş. Yaralasar'da daha akıcı bir yazım dili vardı ve belirli nüanslarla karakterlerin yapılarını öğrenirdik fakat bu öyle değildi. Mök dört kitap boyunca beni fazlasıyla zorladı.
Elzem'in bu kadar abartılan bir karakter olması gerektiğini pek düşünmüyorum. Ve fantastik bir içerikte dahi bu kadar gerici erkek tiplerinin bulunması rahatsız edici. Ve bu kitaptaki erkek karakterler green flag olarak nitelendiriiliyor okurlar tarafından, bence değil. Kendi fikrimce, Tanrı tanımaz asi veya diğer ona verilen unvanların altı pekte dolu değildi. İtır'ın sık sık erkek Fatma diyebileceğimiz tavırlarda olması, mara'nın sürekli o para sevgisini belirtmesi ve doğa'nın hassas kişiliği.. ısrarla yazar bunları bir olayla değil, karakterin gözünden direkt yazmayı tercih etmişti. Her sayfa sürekli aynı niteliklerin belirtilmesi hoş değil ve sanki boşluk kalmışta yazılmış gibi bir hava katıyordu. Karakter ilk iki kitap boyunca neredeyse 'hiç' noktasında bir karakter gelişimi varken, bir anda değişen dinamikler akışı bozuyordu.
Ayrıca kitap elzem ağzından yazılıyor fakat başka karakterleri yazarken ve diğer karakterlerde etraftayken,rahatsız edici bir durum dahi varsa herkes seyirci kalıyordu,normalde tepki veren tipler olmalarına rağmen, direkt elzem ağzından yazılmasına rağmen elzem'de susuyordu örneğin.
Kapak tasarımı Zodiac Elite kitabının neredeyse kopyası, içeriğinde çoğu şey Harry Potter, yüzüklerin efendisi vb. Bir çok fantastik türünde kült olmuş eserlerin kolajı gibiydi. Kendimce bir daha Maral'ın herhangi bir serisini alıp okuyacağımı sanmıyorum, güncelde de kalemi ayrıca yazdığı konularda bana hitap etmiyor. Bu seriyide zorla bitirdim.