2026 26. kitabı
Şimdi bu zamana kadar okuduğunuz bütün fantastik temalı kitapları unutun! Zaten ister istemez bu kitap size diğerlerini unutturacak. Kitabın hissiyatı verdiği o vibe çok başkaydı. Nedense farklı bir evrende Hermıone ve Malfoy'u okuyormuş gibi hissettim. Bir çok fantastik temalı kurgularda biliyorsunuz ki, savaş sürecini yaşarız. O kısıma gelene kadar baya şeyler okuyoruz. Ama #tutsakgül de her şey olmuş bitmiş ve biz savaş sonrası Evermore'un nasıl karanlığa büründüğünü Kraliyet ailesinin nasıl dağıldığını ve özellikle Prenses Briony Rosewood'un ve kuzeninin bir açık arttırmada satılmasını okuyoruz. Ve tam anlamıyla Rosewood'ların soyu tükenmiş durumda. Abisi Rory'nin de savaşta öldüğü söylenir. Ki kardeş oldukları içinde kalp bağıyla abisini daha önce bir derste güçlendirmişti. Ama bu bağ ve bahsi geçen lanetin tam anlamıyla olması için yaşanması gereken bam başka durumlar söz konusu. Briony, diğer esir alınan kadınlarla beraber açık arttırmada satılır. Ne yazık ki Briony, aile üyelerini kaybetmesi yetmiyormuş gibi özgürlüğünü ve hatta zihin büyüsünden de olur. Ama ki onun kalp büyüsünü kullanmak isteyen Toven Hearst tarafından, Briony o açık arttırmada en yüksek fiyata satılır. Onu alma sebebi de belirttiğim gibi tabi ki kalp kaynağı olması için, Briony kalp büyüsüne sahip... Bu açık arttırmadan önce bir de detaylı bir muayeneden geçerler. Bu muayene bir kadın için zor olsa gerek doğurganlığına kadar müdahale edilmeye çalışıldı. Hatta ilerleyen sayfalarda bu konuda Serena yani Toven'ın annesinin de bir desteğini göreceğiz. Ama yine de Toven'ı sevdim mi, nefret mi ettim hâlâ tam karar veremiyorum. Evet Briony'i bir çok konuda korudu. Özellikle Toven'ın doğum gününde elbise mevzusu vardı. Ama bu kıskançlık mevzusu değil de daha farklı bir durum söz konusu. Ama öte yandan her hafta düzenlenen ve kalp kaynaklarının bulunduğu partiler var ama Toven, Briony'yi o partilere maruz bırakmamak için onun çiçek hastalığına yakalandığını öne sürüyor. Toven beni çok ikilemde bıraktı çok. Briony ona karşı uzun zamandır duyguları olan biri ama ki Toven da bence öyle yoksa neden uzun zamandır Briony'ye ait olan bir şeyi saklasın ki Bir de geçmişten gelen bağları öğrenmeye başladığımız anlarda, olaylar bambaşka bir boyuta geçiyor. Zaten kitap geçmiş ve günümüz şeklinde ilerliyor. Ama yakın geçmiş. Devam kitabında eminim bambaşka bir Briony okuyacağız. Ve ben bu giriş kitabına tam anlamıyla bayıldım. Fantastik evrenleri sevenlerin mutlaka bakması gereken bir seri. Devam kitabı tez gelsin.
Tutsak GülJulie Soto · Yabancı Yayınları · 202631 okunma