2026 75. kitabı
Okunma: 14 Nisan 2026 04:01
Herkese Merhaba Bugün sizlere Orkun Galolar kaleminden Zaten O Şarkıyı Ben Sana Yazmadım kitabının yorumu ile geldim Nisan ayının sıradaki kitabı 2026 yılı basımlı 162 sayfalık bir kitap •Sonunda kavuştuk. Kitaplığımdaki en özel yeri çoktan aldı bile ama okurken hissettirdiklerini nereye koyacağımı inan hiç bilmiyorum. Öyle bir aşk kırıklığı ki bu, insanı bildiği her şeyden, hatta bazen insan sevmekten bile soğutuyor. •Aslında benim hayat felsefem nettir: Gelenler geldiği gibi gider, yaşanır ve biter. Ama Umut’un dünyasına girdiğinizde işler hiç de öyle yaşandı ve bitti kolaylığında ilerlemiyor. •Hikâye, Umut ve Elif’in aile dostu olarak başlayan, 15 yıla dayanan o köklü ve sarsıcı geçmişiyle açılıyor. Çocukluk yıllarında Muğla’dan İzmir’e uzanan o karlı yılbaşı sabahlarında filizlenen duygular, teknolojik imkanların kısıtlı olduğu o dönemde sayfalarca süren mektuplarla beslenmiş. Umut, Elif’i zihninde öyle bir yere koyuyor ki; onu kitap kokularıyla, masumiyetle ve ulaşılmazlıkla özdeşleştiriyor. "Ama gerçekler, zihnimizdeki o idealize edilmiş tablolardan çok daha sert." •Elif, dışarıdan bakıldığında savcı kızı ama içeride babasının bitmek bilmeyen beklentileri, evdeki alkol ve şiddet sarmalında ruhu paramparça olmuş bir kadın. Babasının Boğaziçi hayallerini gerçekleştiremeyince yaşadığı o büyük hayal kırıklığı, onu Ankara’da çok yanlış limanlara sürüklüyor. •Umut ise tam 15 yıl sabırla, sadakatle, sadece Elif’in ona izin verdiği kadar severek bekliyor. Ankara’daki bu yabancılaşmış Elif’i gördüğünde, aslında yıllardır sevdiği kişinin karşısında duran bu kadın olmadığını fark ediyor. Sonunda öyle bir an geliyor ki, o meşhur yüzleşmede her şey dökülüyor: "Ben seni değil, seni sevme fikrini sevmişim." •Orkun hocamızın üslubu çok samimi ve gündelik. Eğer siz de keşkelerin ağırlığını seviyorsanız, gerçekçi, can yakan veda hikayeleri ilginizi çekiyorsa kesinlikle listenize ekleyin. Yazarımızın kalemine sağlık Kitap ile ilgili düşüncelerinizi yorum bırakabilirsiniz Okumayı ihmal etmeyin im t u b i s ʚĭɞ
Zaten O Şarkıyı Ben Sana YazmadımOrkun Galolar · İnkılâp Kitabevi · 202663 okunma