2026 34. kitabı
TÜRKAV Kamu Yönetimi Enstitüsü Sosyal Bilimler Dergisi / Cilt 5. Sayı 1. Yaz/ Haziran 2026. Sahipliğini Ebubekir Korkmaz'ın Yazı İşleri Müdürlüğü ve Baş editörlüğünü Tuğba Tombuloğlu'nun yaptığı derginin, bu sayısında sayı editörlüklerini Yusuf Akbaba, Hüseyin Şen, yardımcılığını da Mustafa Tekeli yapmaktadır. Dergi sosyal bilimlerin 19 farklı alanı ile ilgili editör görevlendirmesi ile 53 kişilik de Türk ve dünya üniversitelerinden zengin bir yayın kuruluna sahiptir. Dergi, EBSCO- Central & Eastern European Academic Source (CEEAS), ProQuest I Ulrich's Periodicals Directory, ERİH PLUS ( European Reference Index for the Humanities), MLA İnternational Bibliyografy indexlerinden taranmaktadır. Dergilin bu sayısında 15 özgün makaleye yer verilmiştir. Ancak dergi politikaları gereğince 8 makale derginin basılı nüshasına konulmuştur. Bunlar: Arş. Gör. Ömer Faruk Demirci'nin Teröristle Mücadelede Mantık- Caydırıcılık İkilemi, Dr. Elif Akar'ın 1944-1947 Turancı Yargılamalarda Sanık Kararlarına Yansıyan Cumhuriyet Algısı, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Yağcı'nın Bir Hainin Portresi: Kaisar Ionnas Doukas, Doç. Dr. Murat Serdar- Doktorant Mustafa Güneş'in Yemen Eyyübi Sultanı Melik el-Muiz İsmail'in Dönemi, Fatima Sevde Gül'ün XVIII. Yüzyılda Balkan Coğrafyasında Veba Hastalığının Görüldüğü Yerler ve Osmanlı Ekonomisine Etkileri, Şeyma Aslan'ın Zorla Kültürleme Bağlamında Cengiz Dağcı'nın "Onlarda İnsandı" Eserindeki Ruslaştırma Örnekleri, Prof. Dr. Ali Erol- Emine Sonsuz'un Halil Rıza Ulutürk'ün Şiirlerinde Ama Dili, Ablat Khodjaev'in Türk Etnoniminin Eski Çin Hiyeroglif Transkripsiyonları makaleleridir. #Kitapşuuruinsanlıkşuurudur.
TÜRKAV Dergisi - Cilt 5 Sayı 1 (Yaz/Haziran 2025)TÜRKAV Dergisi · KYE Yayınları · 20251 okunma